Hlavní obsah

Před Slashem zahraje melodická Venefica

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká skupina Venefica bude mít čest předskakovat v Praze 11. února hvězdnému americkému kytaristovi, který si říká Slash. Ten přijede s novým albem Apocalyptic Love.

Foto: Arts Marketing

Venefica

Článek

Venefica hraje melodický rock s občasnými prvky metalu ve stylu osmdesátých let. Jedná se však o velmi mladou skupinu, vznikla teprve v roce 2007. Natočila dvě studiová alba Reflections of Reality a Drowning Soul Syndrome.

Mezi své úspěchy počítá třeba postup do finále Sweden Rock festivalu nebo do finále soutěže Česká rocková liga, Wacken Metal Battle a Metalgate Massacre. Skupina vystupovala také na největším festivalu věnovaném tetování ve Velké Británii zapsaném do Guinessovy knihy rekordů (Tattoo Jam 2012).

Foto: Petr Horník, Právo

Slash při vystoupení na Výstavišti

Saul Hudson alias Slash přijede představit svou sólovou tvorbu, zejména pak sólovou desku Apocalyptic Love, která vyšla v květnu 2012. Vystupoval u nás naposledy v roce 2010. Proslavil se už koncem osmdesátých let s Guns N´Roses, kteří jsou již minulostí. Pak nastartoval velmi úspěšnou sólo kariéru a spoluzaložil pár skupin a projektů (např. Velvet Revolver), které ale nevydržely dlouho.

Charismatický floutek s cigárem a typickým cylindrem si získal posluchače neobyčejně dlouhými a pečlivě vystavěnými dramatickými sóly, která postupují od lyriky až po metalové běsnění. I jeho krátké riffy se staly legendou - např. Nighttrain nebo You Could Be Mine. Koncert je vyprodán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám