Hlavní obsah

Před Santanou vystoupí jeho syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek vystoupí v pražském T-mobile Parku slavný mexický rockový kytarista Carlos Santana. Před ním se představí jeho syn s projektem The Salvator Santana, který přináší fúzi hiphopu, jazzu a latinskoamerické hudby. S otcem už mnohokrát hrál, ovšem pouze v jeho doprovodné kapele.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Carlos  Santana už koncem šedesátých let přišel jako první s propojením rocku a prvků latinskoamerické hudby, kterou dále rozvíjel. Na čas ji přiblížil jazzu a jazzrocku, aby ji později obohatil o postupy etnické hudby z celého světa včetně indické a arabské.

Santana se na posledních dvou deskách, Supernatural, které mu v roce 2000 přineslo 9 cen Grammy, a Shamal soustředil na spolupráci s dalšími hvězdami, jako jsou Eric Clapton, Seal, Dido, P.O.D. nebo Plácido Domingo. Nechyběli mezi nimi ani přední představitelé r´n´b a hip hopu Lauryn Hill, Wyclef Jean a Macy Gray.

Lístků je zatím dostatek, ale prodej v posledních dnech zájem rychle roste.

Reklama

Související témata:

Související články

Carlos Santana bude hrát 23. července v Praze

Tři dny po svých sedmapadesátých narozeninách navštíví Prahu a její novotou vonící T-Mobile Park kytarový virtuóz z Mexika Carlos Santana. Rozšíří tak seznam...

Výběr článků

Načítám