Hlavní obsah

Pražská divadla na Silvestra nabízejí hlavně komedie

Praha

Návštěvy silvestrovských divadelních představení dávají pokaždé svým návštěvníkům něco navíc. Diváci počítají s tím, že bavit se v poslední den v roce chtějí i herci, a ti toho také bohatě využívají. Na jevišti vymýšlejí na své kolegy různé skopičiny a snaží se je dostat, což publikum kvituje s povděkem.

Článek

V Divadle na Fidlovačce už v 17 hodin začíná silvestrovská repríza komedie Kena Ludwiga v Korzetu pro tetu, kterou nastudoval Petr Rychlý. Komorní scéna uvede úspěšné monodrama irské autorky Geraldiny Aronové Můj báječný rozvod, ve kterém Eliška Balzerová excelovala už více než třistakrát.

Divadla Na Jezerce a Radka Brzobohatého

Také Divadlo na Jezerce zve vstřícně naladěné publikum, jemuž nabídne od 14 a 17 hodin komedii Bengta Ahlforse Paní plukovníková s Jiřinou Bohdalovou v titulní roli. Ve stejnou dobu začne hrát i Divadlo Palace na Václavském náměstí, které zařadilo Camolettiho hru Miláček Anna. Silvestra v ní oslaví Martina Hudečková, David Prachař, Vanda Hybnerová, Saša Rašilov a Linda Rybová.

Také v Divadle Radka Brzobohatého hned za rohem v pasáži bude živo, slibuje na silvestrovské odpoledne a podvečer reprízy proslulé divadelní hry beze slov Tančírna, kterou do filmu převedl italský režisér Ettore Scola.

Divadlo Bez zábradlí a v Celetné

Divadlo Bez zábradlí dá hercům volno a své jeviště poskytne hostům, konkrétně Městskému divadlu z Mladé Boleslavi, jehož členové přivezou Poláčkovy Muže v offsidu v úpravě Martina Vačkáře a Ondřeje Havelky.

Také ve Švandově divadle vystoupí na Silvestra hosté - konkrétně Jana Krausová a Karel Roden v produkci Studia Dva nazvané O lásce aneb Parle moi d'amoure. Divadlo Kalich uvede Landův projekt Touha.

Divadlo v Celetné ohlašuje úsměvné aktovky o cestě na svatební noc, pro čaj a na hřbitov s názvem Smíšené dvouhry, v nichž účinkují Eva Elsnerová a Jakub Špalek. Branické divadlo uvede komedii Zbyška Pantůčka To byl tedy Silvestr!, která už v 16 hodin začne přípitkem.

Státní opera a Národní divadlo

Tím se naopak ve Státní opeře Praha bude končit - na programu je tradičně Straussův Netopýr Gala spojený s neomezenou konzumací nápojů i gastronomických lahůdek a možností tance na jevišti. Však se také vstupenky prodávají v cenách od 4500 do 8900 korun.

Levněji se zájemci na Silvestra dostanou do historické budovy Národního divadla, kde bude odpoledne uvedena pouhé tři týdny po premiéře inscenace Brechtovy Žebrácké opery v nastudování Ivana Rajmonta. Stavovské divadlo nabídne ve stejnou dobu balet Vladimíra Franze Zlatovláska a Laterna magika, která se hned po půlnoci ocitne pod správou české první scény, nejúspěšnější představení Kouzelný cirkus.

Pod Palmovkou

Opona se na Silvestra otevře i v Divadle pod Palmovkou. Od 14 a 18 hodin bude uvedena hudební komedie Sugar (Někdo to rád horké). V Rokoku uvedou rodinnou komedii Oddací list s Janem Vlasákem a Taťjanou Medveckou v hlavních rolích a v Divadle ABC příběh Leo Rostena Pan Kaplan má třídu rád o zdolávání neuvěřitelných zákrut cizího jazyka ve třídě plné lidí, kteří už dávno překročili školní léta. Titulní roli nastudoval Oldřich Vízner.

Reklama

Výběr článků

Načítám