Hlavní obsah

Popel Lemmyho z Motörhead byl rozptýlen na německém festivalu Wacken Open Air

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část popela zpěváka a baskytaristy Lemmyho z britské rockové kapely Motörhead byl rozptýlen na letošním ročníku hudebního festivalu Wacken Open Air v Německu. Stalo se tak v rámci vzpomínky nazvané Lemmy Forever, která ve středu akci otevřela.

Foto: ČTK

Hlavní osobností Motörhead byl zpěvák a baskytarista Lemmy Kilmister.

Článek

Lemmy, vlastním jménem Ian Fraser Kilmister, zemřel v prosinci 2015 ve věku 70 let, pouhé dva dny poté, co prozradil, že mu byla diagnostikována rakovina prostaty.

„Návrat Lemmyho na Wacken je pro nás obrovskou ctí. Slovy to lze stěží vyjádřit,“ řekl spoluorganizátor festivalu Thomas Jensen. „Vytvořili jsme pro něj vzpomínkové místo, které odpovídá významu, jenž měl pro celý žánr i mimo něj. Mezi Motörhead a Wacken Open Air vždy existovalo zvláštní spojení. Sotva by se našla kapela, která na festivalu hrála častěji. Skutečnost, že jeho cesta končí zde, bude mít navždy zvláštní význam.“

Manažer skupiny Motörhead Todd Singerman vysvětlil: „Wacken byl jedním z Lemmyho nejdražších domovů a jsme rádi, že zde má navždy své místo. Byl to člověk z lidu a jako takový žil na mnoha místech v celém světě. Naším cílem je umožnit mu trvale odpočívat ve všech jeho domovech a dát jeho fanouškům v celém světě možnost být blízko místům, na nichž mu mohou vzdát úctu a oslavit jeho obrovský odkaz.“

Foto: Instagram

Kulka, ve které je také uložen Lemmyho popel.

Část z Lemmyho popela už byla použita k vytvoření tetování pro tour manažera a asistenta produkce Motörhead. Umělec také před svou smrtí požádal, aby byl jeho popel umístěn do kulek a zaslán jeho blízkým, což se stalo.

Reklama

Související témata:
Lemmy
Motörhead

Související články

Popel Lemmyho Kilmistera je i v nábojnicích

Zpěvák a baskytarista britských Motörhead Lemmy Kilmister zemřel před více než pěti lety. Nyní se ukázalo, co se přesně stalo s jeho popelem. Odhalil to jeho...

Poslední falešné eso Lemmyho Kilmistera

Baskytarista, zpěvák a hlavně zakladatel britské skupiny Motörhead Ian Fraser Kilmister alias Lemmy se v pondělí odebral do věčných lovišť.

Výběr článků

Načítám