Hlavní obsah

Pokračování Avatara bude velkolepé, tvrdí Cameron

Právo, Jaroslav Špulák

Nové světy a nové obyvatele, to mohou očekávat diváci v pokračování úspěšného snímku Avatar. V rozhovoru pro francouzskou rozhlasovou stanici RTL to prozradil kanadský režisér James Cameron, který i za dalšími Avatary jako režisér stojí.

Foto: Bontonfilm

Z filmu Avatar

Článek

„Avatar je bohatý svět,“ řekl filmař. „Můžete v něm rozvíjet jakékoli téma a jakýkoli nápad. Pokud ve filmu existují postavy, které diváci milují, můžete je překvapit a udělat změny, které neočekávají.“

Cameron detaily z nadcházejících příběhů neprozradil, nicméně potvrdil, že přípravy na natáčení filmu Avatar 2 již začaly. „Jsme teprve na začátku. V současné době vyrábíme software a píšeme scénář. Ještě nerežíruju, ale dělám na všech kreativních věcech, které k tomu vedou.“

Avatar 2 by se měl začít natáčet v říjnu na Novém Zélandu. Souběžně hodlá Cameron pracovat i na dvou dalších pokračováních. Premiéra první nové části by měla proběhnout v prosinci roku 2016.

Scénář filmu Avatar 2 připravuje Cameron s Joshem Friedmanem. Dvojice Amanda Silverová a Rick Jaffa se podílí na scénáři Avatara 3 a Shane Salerno na příběhu Avatara 4.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám