Hlavní obsah

Pohled na události se neustále mění, říká Hřebejk o napínavé minisérii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jan Hřebejk a jeho tým představili v úterý minisérii Pozadí událostí. Jde o komedii z univerzitního prostředí s kriminální zápletkou. ČT1 uvede první díl 11. září.

Foto: Česká televize

Jan Hřebejk

Článek

„Nám se stala taková věc. Ta minisérie je postavená na tom, že každým dílem se mění pohled na události, na tom je to postaveno. My jsme ten příběh dokonce ještě ve střižně zkrátili téměř o dvacet minut,“ vysvětlil Hřebejk.

„Když se mě ptají, o čem to je - je to o předsudcích,“ dodal.

„Snažili jsme se smíchat dva naše oblíbené žánry, univerzitní román a klasickou detektivku,“ řekl scenárista Petr Jarchovský.

„Ten princip vyprávění detektivky ctíme, ale v popředí jsou mezilidské vztahy,“ uzavřel.

Hlavními hrdiny jsou Vojtěch (Jiří Havelka) a Soňa (Petra Hřebíčková), sourozenci intelektuálové, kteří učí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Manželství se oběma hroutí. Soňa čelí manželovým nevěrám. Zatímco on vydává detektivky, ona tajně sepsala erotický román.

Vtom do funkce děkanky filozofické fakulty nastoupí feministka Klusová (Jitka Čvančarová) a někdo zavraždí studentku. Případ začne vyšetřovat kriminalistka (Martha Issová).

„Scénář nevynáší soud. Přináší příběh tak, aby si v tom divák našel to své. Mám z toho strašnou radost,“ uvedla Issová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám