Hlavní obsah

Petr Janda „žebral“ na Václaváku. Byli u toho i Bohdalová, Dejdar, Malátný, Jandová a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a kytarista skupiny Olympic Petr Janda ve čtvrtek před polednem usedl na Václavském náměstí jako zanedbaný starý muž, jenž si zpěvem a hrou na kytaru vydělává na živobytí. Stalo se tak u příležitosti natáčení videoklipu k písni Nemám páru z posledního alba Olympiku nazvaného Kaťata.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Janda si vydělával hraním na Václaváku v Praze.

Článek

Kolemjdoucími byli Jiřina Bohdalová, Martin Dejdar, Aleš Háma, Marta Jandová, Petr Kolář, Michal Malátný, Antonín Panenka a další. Ti střídavě přistupovali k Jandovi a po svém jej odměňovali.

Klip, jehož scenáristou i režisérem je sám Janda, bude mít premiéru na konci ledna. V půli příštího měsíce ještě budou vznikat záběry celé skupiny Olympic.

„Měl jsem pocit, že bych měl takovou písničku napsat,“ řekl Janda během natáčení Novinkám.cz. „Je o tom, že nejsem tak docela nejchytřejší, mám spoustu pochybností, stejně tak zažívám chvíle, kdy mám pocit, že je všechno o. k.,  a ráno se probudím a je všechno jinak. Když to řeknu naostro, ta písnička je o strachu ze smrti.“

Foto: Petr Horník, Právo

Jiřina Bohdalová, Petr Janda a Martin Dejdar se setkali při natáčení klipu k písni Nemám páru.

„Olympic byl jedním z důvodů, proč jsem před lety založil kapelu. Ale že Petr Janda jednou bude zpívat můj text, to je asi více než splněný sen,“ řekl Michal Malátný, jenž na zmíněné album přispěl textem pro písničku Ach.

Foto: Petr Horník, Právo

Marta Jandová při natáčení klipu k písni Nemám páru.

Na natáčení byla i Lea Šteflíčková, modelka a vítězka soutěže krásy Česká Miss 2018. Její pozadí je na obalu nové desky Kaťata.

„Když mi volali, zda bych přijala focení na obal desky Olympiku, neuměla jsem si to nejdřív představit. Ale myslím, že to dopadlo skvěle, fotka je v pohodě, není to nijak vulgární. Focení bylo poměrně rychlé, trvalo jen hodinu, a potom se přes fotoshop dodělávalo tetování,“ řekla pro ČTK dvaadvacetiletá modelka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám