Hlavní obsah

Ozzy Osbourne váhá s plánovanou operací páteře

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Ozzy Osbourne se dlouhodobě potýká s různými nepřízněmi osudu. V posledních letech jsou to především zdravotní problémy. Nemá klid, a když jeden neduh vyřeší, ozve se další.

Foto: ČTK

Rocker Ozzy Osbourne teď čelí řadě zdravotních problémů.

Článek

Chystaná operace páteře mu měla pomoci zvládnout každodenní bolesti. Nyní se ale neví, zda k ní vůbec dojde. Bývalý zpěvák Black Sabbath přiznal, že se setkal s chirurgem, který se chystá operaci provést. Nespěchá však na ni. Prognóza totiž není příliš optimistická.

Ozzy Osbourne, kterému bude 3. prosince 73 let, během rozhovoru pro rádio SiriusXM vyjádřil pochybnosti, zda ještě někdy vůbec vstoupí na pódium. „Už mám naplánovaný termín operace,“ řekl.

Pak ale dodal, že ho chirurg k zákroku nenabádá, protože by se po něm jeho stav mohl i zhoršit. Zmínil dokonce, že rocker může skončit na invalidním vozíku. A tak Osbourne sice chodí, ale je to pro něj velmi namáhavé a bolestivé.

Kromě páteře ho trápí i kožní infekce a potýká se s Parkinsonovou chorobou. Ještě nedávno sice plánoval návrat na pódia, ale nemoci a později pandemie záměr odložily. Osbourne odehrál svůj poslední koncert na konci roku 2018.

Jeho turné No More Tours II bylo po nástupu pandemie v Evropě odloženo na leden 2022. Pokud proběhne, určitě se na pódiu objeví i kytarista Zakk Wylde. V Praze by měl Osbourne vystoupit 28. ledna 2022.

V rozhovoru pro časopis Rolling Stone již dříve popřel zvěsti, že by se chtěl vrátit do své mateřské kapely Black Sabbath. Skupina naposledy vystoupila 4. února 2017 a ukončila tak své slavné rozlučkové turné The End Tour.

A zatímco v roce 2020 kytarista Black Sabbath Tony Iommi mluvil o možnosti jejího reunionu, Osbourne řekl: „To už není nic pro mne.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám