Hlavní obsah

Osmaosmdesátiny Hany Hegerové připomenou koncerty, divadlo i alba

Právo, jaš

Hana Hegerová, ve své době první dáma českého a slovenského šansonu, oslaví 20. října letošního roku osmaosmdesáté narozeniny. To je důvod připomenout si její osobnost i kariéru. Její okolí pro ni připravilo několik dárků a podle sdělení zástupců vydavatelství Supraphon umělkyně zpovzdálí všechny přípravy sleduje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvačka Hana Hegerová při vydání svého posledního alba.

Článek

V pátek 6. září vydá právě Supraphon poprvé v kompletní nesestříhané podobě na 2CD záznam představení z pražského divadla Semafor s názvem Recital Hegerová + Horníček 1966. Šansony Hany Hegerové doprovodil Miroslav Horníček monology, které s obsahy písní korespondovaly a zároveň je umocňovaly.

Od 7. září budou v pražském Divadle Rokoko uvádět autorské představení režiséra Jakuba Nvoty nazvané Bez Hany (Hommage à Hana Hegerová). Bude poctou písním Hegerové, která svou pěveckou kariéru začínala právě v tomto malém divadle. S herci Městských divadel pražských Ninou Horákovou, Tomášem Havlínkem a Petrem Konášem se na scéně představí Dana Marková a slovenská herecká hvězda Zuzana Mauréry.

Chystají se i dva velké narozeninové koncerty nazvané Hana Hegerová 88. Uskuteční se v pražském Foru Karlín 20. a 21. října a zástupci české a slovenské hudební i divadelní scény na nich vzdají šansoniérce hold a zazpívají z jejího repertoáru nejslavnější a nejoblíbenější písně. Budou mezi nimi Lucie Bílá, Hana Zagorová, Lenka Filipová, Jitka Molavcová, Ondřej Ruml a další.

O živý hudební doprovod se postará kapela klavíristy Petra Maláska ve stejném složení, v jakém dlouhá léta doprovázela samotnou Hanu Hegerovou. V prodeji jsou již jen poslední vstupenky na druhý koncert.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám