Hlavní obsah

Oheň, voda a divadlo na Kratochvíli

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRATOCHVÍLE

Jihočeské Divadlo Continuo pořádá od 27. července. do 9. srpna Kratochvílení, což je série divadelních představení vytvořených pro zámek Kratochvíle. Mezinárodní výtvarný a divadelní site-specific projekt s prvky nového cirkusu je již tradičně jedním z vrcholů domácího divadelního léta.

Foto: Petr Hejna

Kapli skrývá les na severní stráni kopce za vsí.

Článek

Kratochvílení, pořádané od roku 1997, je tvůrčí setkání divadelníků a divadelních skupin při společné práci. Na čtyři desítky pozvaných performerů, akrobatů, tanečníků, výtvarníků a muzikantů ho připravují společně se členy Divadla Continuo v prostorách bývalé zemědělské usedlosti Švestkový dvůr po celý červenec.

Specifikem letošního ročníku se stanou magické konstrukce a objekty postavené ve vodním příkopu, na nichž se odehrají scény, v kterých budou herci pracovat s technikami vzdušné akrobacie a zavěšenými výtvarnými objekty.

Opět přijede Lenka Dusilová

Po loňském Kratochvílení pokračuje i spolupráce s Lenkou Dusilovou. Kromě jejího účinkování v projektu se na Kratochvíli uskuteční 2. srpna i společný koncert Lenky Dusilové, její doprovodné skupiny Secretion a Divadla Continuo. Zároveň s ní se na přípravě hudby pro Kratochvílení podílí i další výrazná osobnost nezávislé hudební scény, bubeník Pavel Fajt, známý ze spolupráce s Ivou Bittovou a z formace Pluto.

Představení, při nichž rozehraje zahradu a vodní příkop renesančního zámku akrobacie, létající a plovoucí objekty i původní živá hudba, se koná vždy od 21.hodin.Vidět ho je možné pouze na zámku Kratochvíle a jen v sedmi večerech.

Kratochvílení připravuje každoročně divákům neopakovatelné zážitky. Je proto tipem na krásný prázdninový výlet zakončený divadlem.

Reklama

Související témata:

Související články

Vzpínání se ke zlomeným křídlům

Po úspěšném hostování v pražské Stromovce v polovině června a o pár dní později na hradeckém Festivalu Divadlo evropských regionů vztyčilo svůj cirkusový stan...

Renesanční perlu zdobí Život v peří

Po červencovém Kratochvílení rozbilo Divadlo Continuo znovu cirkusový stan na dohled od Netolic, na louce před vodním zámečkem Petra Voka s expozicí o historii...

Výběr článků

Načítám