Hlavní obsah

Od neděle se zavřou i výstavy, které měly dosud výjimku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od neděle 27. prosince přestane spolu s přechodem země do pátého stupně protiepidemického systému PES platit výjimka pro pět výstav, kam dosud mohli návštěvníci. I tyto výstavy tak budou pro veřejnost zavřené, informovalo dnes ministerstvo kultury na twitteru. Ostatní galerie a muzea musela uzavřít už minulý týden podle současného čtvrtého stupně protikoronavirových opatření.

Foto: Petr Horník, Právo

Mezi největší klenoty výstavy patří bazaltová socha slunečního krále Raneferefa, který vládl Egyptu před 4400 lety.

Článek

Navštívit je dosud možné výstavu Rembrandtových děl v Národní galerii, výstavu Sluneční králové v Národním muzeu a mezinárodní filatelistickou výstavu taktéž v Národním muzeu. Ministerstvo kultury se zaručilo také za výstavu o Janu Amosovi Komenském na Pražském hradě a za výstavu středověkých děl v Západočeské galerii v Plzni.

Ode 18. prosince zůstaly galerie a muzea v Česku zavřené, výjimku hygieniků dostalo jen pět výstav s významnými zahraničními zápůjčkami, a to s několika podmínkami. Vstupenky se musejí prodávat jen online, návštěvníci dostanou ke vstupence respirátor, měří se jim teplota a musejí držet rozestupy.

Reklama

Výběr článků

Načítám