Hlavní obsah

Nový film Star Wars: Klonové války přijde do kin 18. září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci kultovní science fiction ságy Hvězdné války se mohou těšit na nové filmové zpracování, které namísto herců nabídne počítačovou animaci. Nový snímek Star Wars: Klonové války, který se odehrává mezi druhou a třetí epizodou, bude mít premiéru v českých kinech 18. září.

Článek

Po tříleté filmové pauze se galaxie opět dostane do problémů. Začne ji sužovat ničivá vlna klonových válek. Rytíři řádu Jedi se snaží znovu nastolit mír a pořádek a setřást síly temné strany, které stále pokoušejí dospívajícího Anakina Skywalkera. Ze známých postav se do kreslených postaviček převtělí také zelený Yoda, moudrý Mace Windu i mistr Obi-Wan Kenobi.

Na plátno se nepřímo dostanou i herci, kteří si postavy Hvězdných válek v minulosti zahráli. Svůj hlas počítačově vytvořeným postavám propůjčí například Samuel L. Jackson, který v roce 2005 ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů ztvárnil postavu Mace Windu. Novému snímku obstaral dabing také Christopher Lee, který se ve stejném filmu objevil jako Count Dooku.

Nové zpracování hvězdných válek se zatím nesetkalo s velkou přízní fanoušků. "Miluji Star Wars skoro nade vše, ale tohle vypadalo, jako průměrná hra na PC nebo na půl cesty rozpracovaný nákres pro film. Scénář absolutně o ničem a souboje stojí taky za starou bačkoru. Škoda, mohlo to být parádní rozšíření dějové linie celé ságy," posteskl si například v diskusi na stránkách Česko-slovenské filmové databáze uživatel zorro.

Režisérem snímku, který nabízí téměř stominutové nahlédnutí do světa fantazie, je Dave Filoni. O scénář i produkci se postaral George Lucas, který předpokládá, že trojrozměrná počítačová animace dodala postavám nový rozměr. Americký režisér se kromě ságy o Hvězdných válkách proslavil také snímky, ve kterých září hlavní hrdina Indiana Jones.

Reklama

Související články

Animované Hvězdné války půjdou do kin

Tvůrce filmové ságy o Hvězdných válkách George Lucas se sice zařekl, že Epizoda III - Pomsta Sithů bude jeho posledním filmem na toto téma, ale nakonec...

Výběr článků

Načítám