Hlavní obsah

Nové skupiny z celé Evropy soutěží o účast na mezinárodním festivalu Blues Alive

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezavedené kapely z Česka i jiných evropských zemí, které se stylově pohybují kolem blues, se mohou ucházet o místo v hlavním programu mezinárodního festivalu Blues Alive, který se koná vždy na podzim v Šumperku a polském Chorzowě.

Článek

„Blues Aperitiv se stal za dobu existence neodmyslitelnou součástí festivalu Blues Alive. Jeho cílem je hledání nových talentů v oblasti blues mezi evropskými soubory,“ uvedl Vladimír Rybička, ředitel Blues Alive.

Porota nejdříve vybere na základě zaslaných demo nahrávek deset soutěžících, kteří se představí naživo při festivalu Blues Aperitiv v sobotu 19. června v Pavlínině dvoře vedle šumperského Domu kultury. Pak hudební publicisté a zkušení muzikanti vyberou dva nováčky, kteří zahrají ve foyer Domu kultury v Šumperku na podzim. Šanci podívat se na festival získá rovněž kapela, která dostane nejvíce hlasů od publika.

Festival Blues Alive se koná v Šumperku patnáct let a dnes je největší středoevropskou přehlídkou bluesové scény. Často na něm vystupují i americké a britské hvězdy (Lurrie Bell, James Cotton, Joe Louis Walker, Holmes Brothers a další).

Uzávěrka přihlášek do soutěže je 10. dubna 2010. Více informací na www.bluesalive.cz/aperitiv.html.

Reklama

Výběr článků

Načítám