Hlavní obsah

Nové knihy: Žáček, Hoňková, Vítková i Kafka

Právo, František Cinger

Vyprávění o Karlovu mostu, zamyšlení nad životem, příběh protinacistického odboje na Uherskobrodsku, ale i pohádky a putování po vinicích hlavního města. A samozřejmě komiks a audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jan Žáček:

Karlův most: legendy, pohádky, dobrodružné příběhy

Nové knihy

Čtenáři se dozvědí, jací byli a co prožili čeští patroni - Norbert, Zikmund, Václav, Vít, ale také třeba Bruncvík. Možná překvapí, že ti svatí, kteří stojí na mostě, brali často do rukou meč nebo luk a šípy a bojovali s nepřáteli, někdy i s draky a jinými šelmami.

Olympia, 112 stran, 249 Kč

Radana Vítková:

Pražské vinice

Že jsou kvalitní české vinice jen na Moravě? Omyl! Praha je nejen historická, kulturní a stověžatá, ale též porostlá vinnou révou. Stačí vědět, kde hledat. Mnoho starých vinic českého hlavního města bylo obnoveno a mok zde vyrobený je každým rokem kvalitnější. Nová publikace Radany Vítkové vás provede mezi „hlavami” na Pražském hradě, Vyšehradě a Petříně, i po méně známých lokalitách. Vinic je v Praze dokonce tolik, že se do jedné publikace nevešly, a tak na jaře vyjde pokračování s dalšími příběhy o moku, v němž má být pravda.

Grada, 200 stran, 399 Kč

Jan Houkal:

Mé všechno volá v Bohu

Nové knihy

Známý katolický kněz přibližuje základní témata člověka, jako je bytí, poznávání, rozhodování, láska, ale i hřích a utrpení, a vykládá je z křesťanského úhlu pohledu. Provází člověka od základního vědomí sebe samého až k touze po životě navzdory smrti.

Portál, 176 stran, 269 Kč

Ondřej Hanus, J. H. Krchovský:

Nejlepší české básně 2018

Nové knihy

Svazek představuje čtyři desítky básní, jež byly uveřejněny v uplynulém roce jako novinky česky píšících autorů. Pozornost je věnována publikování knižnímu, časopiseckému, ale i na internetu. Výběr je výsledkem setkání dvou editorů i dvou pohledů na poezii daného roku.

Host, 120 stran, 249 Kč

Iva Hoňková:

Andělské pohádky ze starého mlýna

Nové knihy

Starý mlýn, ve kterém prý straší. Bydlí tam střapatý čertík Toník spolu s andělkou Lucinkou a rodinkou myšek. Před časem poslal Toníka na svět samotný vládce Lucifer, který dostal chuť na pěkně propečeného kapra. Toníkovi se však na zemi tak zalíbilo, že se rozhodl zůstat.

Krigl, 100 stran, 199 Kč

Miroslava Poláková:

Měli odvahu žít

Nové knihy

Odboj na Uherskobrodsku v letech 1939 až 1945. Vedle archivních materiálů kniha vychází i z ústních výpovědí více než 140 osob a svým obsahem je plně začleněna do celoprotektorátního dění. Dva svazky jsou doplněny tabulkami a více než 520 fotografiemi.

Academia, 1288 stran, 695 Kč, 399 Kč

Franz Kafka:

Proměna

Nové knihy

Unikátní vydání Kafkovy novely v podobě jedinečného uměleckého skvostu s originálními litografiemi Petra Nikla. Známý příběh proměny příručího Řehoře Samsy v brouka doplňují litografie, které popisují hrdinovu postupnou metamorfózu zachycením proměny jeho očí.

Teapot, přeložili Pater Ludvík Vrána a František Pastor. 120 stran, 14 990 Kč

Naděžda Munzarová:

Starý sad

Nové knihy

Za devaterým kopcem, devaterým kamenem a sedmerým potokem byl jednou jeden sad. V trávě pod jabloní objevíte červené jablíčko a s ním i zdejší zvířátka, která vás vtáhnou do svého malého království velkou silou vzájemného přátelství a nenápadné moudrosti.

Radioservis, vypravuje Viktor Preiss, CD mp3, 2:46 hodin, 249 Kč

Tomáš Vyskočil:

200 nejlepších seriálů všech dob

Nové knihy

Seriály jsou pečlivě roztříděné podle žánrů a témat a kromě krátkého představení je doplňuje i řada zajímavostí, přehledů a v neposlední řadě fotografií. Prostor je ponechán i pro uvedení nejoblíbenějších hlášek, scének či postav, a na konec si své znalosti můžete prověřit v kvízu.

Mladá fronta, 280 stran, 299 Kč

Temná věž 6: Pistolník - Cesta začíná

Nové knihy

Mistr hororu Stephen King stvořil před třemi desítkami let svět, který se hnul. Jeho středobodem je Temná věž, která je klíčem k navrácení rovnováhy a jediný, kdo je schopen ji najít, je poslední pistolník, Roland Deschain.

Crew, přeložila Linda Bartošková, 136 stran, 349 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám