Hlavní obsah

Nové knihy: Youngsonová, Hof a Stránský

Právo, Jan Šída

Začal podzim, a to je období plné chřipek. Proto se určitě hodí kniha Wima Hofa Cesta ledového muže, ve které autor dává rady, jak podpořit imunitní systém a vypořádat se s nemocemi. Kromě této publikace obsahuje aktuální nabídka třeba dílo dvojice autorek mapující zvyky a rituály, nebo sbírka poezie básníka Víta Slívy. Audiokniha Zdivočelá země je zase ukázkou vývoje naší společnosti od roku 1945 do současnosti.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anne Youngsonová: Tři ženy a člun

Seznamte se s Eve, která se rozloučila se svou třicetiletou kariérou v oddělení plánování významné korporace, aby našla svého svobodného ducha; se Sally, jež opustila svého lhostejného muže a dvě dospívající děti; a s Anastázií, vzdornou a nezávislou ženou, která čeká na to, až ji někdo zachrání...

Sally a Eve se nezkušené a špatně vybavené vydávají na starém člunu na cestu anglickými kanály a odtažitá a nepříliš přátelská Anastázie jim dělá průvodce. Jak tak společně plují po venkově, na své cestě narážejí na výzvy a bizarnosti, které je neúprosně sbližují.

Ikar, 304 stran, 399 Kč

Obal knihy

Katy Birchallová: Road Trip - Sexuální výchova 

Maevein bratr Sean se dostal do potíží a zoufale potřebuje sestřinu pomoc. Zapletl se totiž se skupinou delikventů a ti ho teď obviňují ze zločinu. K jeho smůle vypadají důkazy proti němu dost přesvědčivě, a tak Maeve nezbývá než zahrát si na detektiva.Naštěstí má po svém boku teenagerského sexuálního guru Otise, volnomyšlenkářského kamaráda Erica a za volantem svou věrnou kamarádku Aimee.  Je jasné, že tihle tři ji nenechají na holičkách.

Yoli, 272 stran, 299 Kč

Obal knihy

Vít Slíva: Bóje

Patnáctá sbírka „žijícího klasika“ české poezie koncentruje kvality mélického básnictví tak, jak je bard z Boudy svou tvorbou ztělesňuje: myšlenkovou pronikavost v uchopování, rozžíhání a zastavování životní zkušenosti, otevřenost v citlivosti a melodickou, jazykovou a vyjadřovací nasycenost – jednoduše krásu, jíž se lze chytit jako bóje na otevřeném moři a zachránit se.

Odeon – Edice poezie (Svazek 6), 80 stran, 199 Kč

Obal knihy

Adèle Bréauová: Moje neuvěřitelné sestry

Mathilda, Violetta a Louisa – tři sestry, které si jsou tak blízké... a zároveň tak vzdálené. Každá má svou osobnost a svůj život. Nejstarší Mathilda je ješitná perfekcionistka, moderní matka dvou malých dětí a manželka úspěšného podnikatele. Druhá sestra, chytrá a přitažlivá Violetta, prožila dětství ve stínu oslňující Mathildy. Po zklamání ze své první lásky se vdala, ale manželství dlouho nevydrželo a zůstala sama s dospívající dcerou. Nejmladší sestra Louisa se jako jediná přestěhovala natrvalo do Provence do blízkosti rodičů, svůj život zasvětila práci ošetřovatelky a na soukromé vztahy rezignovala.

Metafora, 304 stran, 299 Kč

Obal knihy

Petra Varaďová, Marie Maderová: Drobky v peřinách

Autorky knihy přibližují život našich předků a zároveň s lehkostí a vtipem sobě vlastním nabádají k osvojení dávných zvyků a rituálů, které mohou vést k vědomějšímu a spokojenějšímu životu, životu v souladu s přírodou.

Publikace vám může ulehčit vyzobání nejsladších drobečků z minulého a vysypat jimi cestičku k budoucímu. Je výzvou k naplněnému životu, který přinese potěšení a pocit sounáležitosti s každým prožitým okamžikem vaší existence.

Jota, 296 stran, 498 Kč

Obal knihy

Wim Hof, Koen de Jong: Cesta ledového muže

Praktická kniha s konkrétními návody pro všechny, kteří chtějí praktikovat metodu Wima Hofa. Včetně 30denní výzvy pro ty, kteří s metodou teprve začínají.Současná věda již prokázala, že legendární metoda Wima Hofa založená na práci s dechem, myslí a chladem může opravdu výrazně napomoci k celkovému fyzickému i psychickému zdraví. Dodá nám tolik potřebnou energii, zlepší krevní oběh a odolnost proti stresu, podpoří imunitní systém, posílí celkovou tělesnou kondici a díky ní se naše tělo dokáže snáze vypořádat s nemocemi.

Jota, 183 stran, 328 Kč

Obal knihy

Haing Ngor, Roger Warner: Vražedná pole

V dubnu 1975 se dostali v Kambodži k moci Rudí Khmerové. Rozpoutali v zemi teror, vyhnali veškeré obyvatelstvo z měst na venkov a z lidí udělali otroky. Kambodžský lékař Haing Ngor vypráví děsivý příběh o tom, jak přežil jejich běsnění, a vydává svědectví o těžko uvěřitelném strádání, ohromující brutalitě, utrpení a nelidském chování režimu, který zemi naprosto rozvrátil. V roce 1979 se mu podařilo z Kambodže uprchnout do Spojených států amerických, kde jako sociální pracovník pomáhal jiným uprchlíkům. Další obrat v jeho životě nastal, když ho režisér Roland Joffé obsadil do role kambodžského novináře a tlumočníka Ditha Prana ve filmu Vražedná pole (1984), za kterou získal Oscara. Haing Ngor zemřel v roce 1996 v Los Angeles při loupežném přepadení.

Jota, 560 stran, 448 Kč

Obal knihy

Olivier Norek: Vysoké napětí

Detektivní román současného francouzského autora a kriminalisty zachycuje příběhy odehrávající se v prostředí nechvalně proslulého pařížského předměstí. Norek je temný a drsný, ale zároveň lidský. Jeho bohaté zkušenosti neumožňují černobílé vidění světa. I postavy gangsterů proto čtenář nachází v nebývale lidském světle.

Práh, 320 stran, 330 Kč

Obal knihy

Jiří Stránský: Zdivočelá země

Ovdovělého českého pilota a válečného hrdinu Antonína Maděru, který se vrací domů v uniformě RAF a s hodností podplukovníka, ty nejtěžší zkoušky teprve čekají. Řízením osudu se z něho stává správce velkostatku v česko-německém pohraničí, odkud bylo krátce předtím vyhnáno německé obyvatelstvo a kam se nyní stahuje množství pochybných existencí a bezohledných zlatokopů.

Milovník koní a jeden z mála navrátivších se rodáků se musí vypořádat nejen s partou rodokapsy odkojených mladíků, kteří si tu hrají na kovboje, ale též s úklady celé řady závistivců, válečných zločinců a nových mocipánů. Jeden z nejzdařilejších českých „easternů“, na jehož motivy vznikl stejnojmenný celovečerní film i televizní seriál. Text čte herec a dabér Marek Holý.

OneHotBook, 15:07 hodin, 379 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám