Hlavní obsah

Nové knihy: Woleská, Santlofer a Němcová

Svět chce být klamán a mnohé jistoty se mnohdy ukážou jako chiméry. O tom vypráví román Poslední Mona Lisa a klade si v něm otázku - co když v galerii Louvre visí kopie a nikdo o tom neví? V nabídce knih posledního týdne najdeme i další dílo, zabývající se lidskými omyly. Je to publikace Jany Woleské, která popisuje dobrá a špatná lidská rozhodnutí. Audiokniha se tentokrát týká absolutní literární klasiky, tedy pohádek Boženy Němcové.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Marianne Levyová: Jak být šik v Paříži

New York má Chelsea, Londýn Notting Hill a Paříž – ta má Levý břeh. Co jsou tato místa zač? Všechna jsou rájem pro milovníky stylu a líhní módních trendů...

Zvlášť na Levém břehu má móda hlavní slovo a doslova nařizuje, co se musí nebo nesmí nosit. Proto není divu, že se zrovna zde v jednom luxusním obchodním domě setkají Capucine a Karine, dvě mladé ženy se společným vkusem i smyslem pro humor, padnou si do noty a brzy přijdou na geniální nápad: je čas vyhodit spoutávající pravidla do vzduchu a postavit se módnímu diktátu!

Metafora, 232 stran, 269 Kč

Obal knihy

Lauren Layneová: Láska naslepo

Gracie Cooperová je veselá, ochotná a snaží se vytěžit maximum z každé situace. Když její otec několik měsíců po zjištění diagnózy rakoviny plic zemře, odloží Gracie stranou své umělecké ambice a plány a převezme jeho obchod se šampaňským na Manhattanu.

Záhy ale zjistí, že výnosy z prodeje jsou čím dál nižší, a ještě k tomu se ji z prodejny pokouší vystrnadit velká korporace vedená pohledným, ale otravně arogantním Sebastianem Andrewsem. Gracie nedokáže snést pomyšlení na to, že bude muset zahodit otcův sen, stejně jako předtím svůj.

Metafora, 272 stran, 329 Kč

Obal knihy

Jana Woleská: Dobrá nebo špatná rozhodnutí

Hlavní hrdinky jednotlivých příběhů pocházejí z nejrůznějších společenských vrstev a různé jsou i jejich osudy, zasazené do horizontu posledních třiceti let. Tyto ženy často bojují o přízeň lidí, kteří si jejich pozornost ani nezaslouží.

Dostávají se do víru nejrůznějších událostí a jsou někdy vláčeny životem i mnoho let směrem, který nikam nevede. Přesto se snaží ze všech svých omylů poučit a najít to, po čem touží, ať už se jedná o cokoli...

Pragma, 112 stran, 299 Kč

Obal knihy

Casey McQuiston: Poslední stanice

Třiadvacetiletá August se stěhuje do New Yorku, aby sama sobě dokázala, že její cynický životní postoj je ten jediný správný – nevěří v osudovou lásku a už vůbec nevěří v nic. Je odhodlaná procházet životem sama. A práce v palačinkárně ani stěhování k podivínským ezo spolubydlícím na tom nic nezmění.

Jenže pak potká v metru nádhernou dívku. Jane je oslnivá, okouzlující a tajemná. Není jen oldschoolovou punkerkou se zálibou v sedmdesátkách. Je doslova zakletá v čase! A August bude muset udělat nemyslitelné, aby ji z pasti času zachránila.

Yoli, 424 stran, 449 Kč

Obal knihy

Jodi Taylor: Symfonie ozvěn

Pod zdánlivě nevinnou rouškou Svaté Marie probíhá tak trochu jiný historický výzkum. Tamní zaměstnanci v žádném případě nepřipouštějí, že by šlo o cestování v čase, místo toho zkoumají „významné historické události v příslušné době“.

Ne vždycky se jim daří zachovat zdání neškodných výstředníků – třeba jen proto, že když je dlouho klid, vzápětí jejich vinou něco hodně hlasitě vybuchne, jelikož k tomu prostě mají sklon…

Laser, 376 stran, 359 Kč

Obal knihy

Cynthia Harrodová-Eaglesová: Tajemství zámku Ashmore

Nový román od autorky úspěšné Dynastie Morlandů se odehrává na samém počátku 20. století v jižní Anglii na svazích malebného údolí řeky Ash, s majestátní budovou zámku, jemuž místní lidé stále ještě říkají hrad a kde sídlí několikátá generace váženého hraběcího rodu Staintonových.

Ikar, 488 stran, 399 Kč

Obal knihy

Jonathan Santlofer: Poslední Mona Lisa

Malíř a profesor umění Luke Perrone se snaží zjistit pravdu o svém nechvalně známém předkovi jménem Peruggia. Jeho pátrání zaujme detektiva Interpolu, který si chce něco dokázat; krásnou ženu, která možná stojí o něco víc než jen o Lukovu náklonnost; a vosí hnízdo těch nejbezohlednějších sběratelů umění.

Poslední Mona Lisa je poutavý román o tajemství krádeže z roku 1911 a o temném podhoubí dnešního sběratelského světa, příběh romantický a sexy, a zároveň napínavý a děsivý.

Jota, 360 stran, 398 Kč

Obal knihy

Lyssa Kay Adamsová: Tajný pánský knižní klub

Manželství Gavina Scotta je v troskách. Baseballová hvězda nedávno odhalila ponižující tajemství: jeho žena Thea vždy předstírala to velké O. Toto odhalení je poslední kapkou pro jejich už tak napjatý vztah. Thea požádá o rozvod a Gavin si uvědomí, že se nechal ovládnout pýchou a strachem. Ale o vztah nechce přijít. Podaří se manželství zachránit?

Jota, 304 stran, 348 Kč

Obal knihy

Lisa Reganová: Nečekané přiznání

Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je detektiv Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, obětavé člence Josiina týmu, která ale zmizela. Josie ani na okamžik neuvěří, že by pachatelem mohla být Gretchen, a pracuje nejen na tom, aby vyřešila smrt mladíka, ale i na tom, aby našla svoji kolegyni. Jenže ta se o pár dní později sama přihlásí na policii a chce se nechat zatknout.

Josie ví, že Gretchen v žádném případě vrahem být nemůže. Ale proč by se přiznávala k vraždě, kterou nespáchala?

Cosmopolis-Grada, 368 stran, 449 Kč

Obal knihy

Božena Němcová: Podivuhodné pohádky

Pohádky Boženy Němcové patří k národnímu literárnímu pokladu. Stále uchvacují nesmírnou fantazií, tajemnými prostředími, důvtipnými zápletkami a jasným poselstvím, že dobro by mělo vyhrávat.

Většina pohádek Boženy Němcové je již obecně známá a mnohé byly i zfilmované. Přesto stále existuje řada jejích pohádkových příběhů, které jako by na své objevení teprve čekaly. Text audioknihy čtou herečky Aňa Geislerová a Anna Kameníková.

Supraphon, 3:01 hodin, 309 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám