Hlavní obsah

Nové knihy: Ravenová, Reidová a Bárta

Nadcházející léto je ideální dobou pro cestování, proto se určitě hodí publikace, které najdeme v této nabídce. Provedou nás po krásách Balkánu, Japonska nebo Číny. Letní měsíce mohou využít lidé také k uzavření sňatku. Kniha bývalého muzikanta na svatbách je může připravit na mnohá úskalí, spojená s tímto obřadem. Dále nesmíme zapomenout na soubor detektivních příběhů ze 14. století, sbírku poezie i životopis československého politika Josefa Pavla.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Shari Lapena: Nepříliš šťastná rodina

Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní večeři své tři dospělé děti. Ty jejich smrt pochopitelně těžce nesou. Nebo ne...?

Kalibr, 296 stran, 359 Kč

Obal knihy

Marie Šťastná: Vtáčení

Autorka v nové, zatím nejvíce osobní sbírce poezie, otevírá dveře do šatníku, v němž visí prověřené kusy, které nestárnou, úplně nové divoké šaty a rozevláté sukně, svetříky z jemných pichlavých vláken, zamotané punčochy, lehké blůzy s poloprůsvity i těžknoucí podvazkový pás. Vlasy, které ulpěly na ramínkách, mění délku i barvu, stará skříň vydává v novém bytě svou původní vůni...

Odeon – Edice poezie (Svazek 9), 80 stran, 199 Kč

Obal knihy

Emma Riedová: Suďte spravedlivě-případy mistra Petra

Soubor detektivních případů ze středověku, které řeší bystrý a zkušený mistr Petr, se odehrává ve 14. století, je románově propojený a jeho hlavními ingrediencemi jsou tajemství, napětí a láska.

Sympatický mrzout, temperamentní židovský mladík a zamlklý sluha vyšetřují s nasazením vlastního života případy ohavných vražd ve staré Praze a jejím okolí. Čtenář děj sleduje přímo očima těchto tří nesourodých detektivů, a účastní se tak nejen rozkrývání temných zločinů, ale také nelehkého zápolení těchto mužů s jejich vlastními slabostmi, společenskými předsudky i zapovězenou láskou.

Brána, 368 stran, 399 Kč

Obal knihy

Dmitry Glukhovsky: Povídky o vlasti

Ruská satira má hluboké kořeny. Již sám název této knihy je ironickým odkazem na podobnou sovětskou tradici malých, povětšinou oslavných próz.

Autor však píše o zcela jiné vlasti, než byla ta sovětská, a jeho povídky mají leckdy podobu politických thrillerů.

Z různých úhlů rentgenuje ruskou „demokracii“ z počátku 90. let minulého století, odkrývá panoptikum lidských typů, počínaje společenskou smetánkou přes realitu zbohatlického života „nových Rusů“, vztahy uvnitř vědecké komunity nebo myšlenkově deviantně účelové prostředí reklamní agentury.

Oproti prvnímu vydání je kniha doplněna dvěma novými povídkami Síra a Oppenheimer.

Kalibr, 240 stran, 299 Kč

Obal knihy

David Glockner: Tajemství rodu Rottových

V ústavu pro duševně postižené v zapadlém koutě severních Čech žije již půl století František Stenio. Netuší, kdo jsou jeho rodiče. Nikdo za ním nikdy nejezdil. Až teď: dívka jménem Zuzana a mladík Antonín. A hned druhý den je tu další návštěva, úžasná blondýna, která šokovaného Stenia odveze z ústavu. Zmizí i Zuzana s Antonínem a na mobilu Zuzanina otce Viléma Drozda se objeví zpráva s voláním o pomoc...

Brána, 464 stran, 499 Kč

Obal knihy

Milan Bárta: Josef Pavel, život a doba

Podle autora patří Josef Pavel k významným postavám našich dějin 20. století. Jeho příběh je příběhem jedné generace okouzlené komunismem, která na jedné straně prožila rozhodující okamžiky století, na straně druhé se dočkala krutého probuzení. Kniha je rozdělena do deseti přehledných a jasně definovaných kapitol. Díky nim čtenář snáze pochopí jeho životní milníky, které jsou pevně svázány s totalitní minulostí našeho státu.

Ústav pro studium totalitních režimů, 369 stran, 315 Kč

Obal knihy

Marek Audy: Balkán – ráj svobodného cestování

Desítky cest a stovky prožitých dobrodružství. Putování pěšky i veteránem VW BUS T3. Hory, jeskyně, divoká voda, skialpy, setkávání s místní pohostinností, vodácké zážitky v mořském kajaku i při prvosjezdech řek, speleologické expedice a objevování nových jeskyní – to vše v poutavých cestopisných povídkách. Knihu doplňují geografické a historické informace o známých i neznámých atraktivních místech, která se jistě stanou inspirací každému svobodnému cestovateli.

Jota, 178 stran, 448 Kč

Obal knihy

Catherine Ravenová: Lišák a já

Po získání doktorátu z biologie si Catherine Ravenová postavila malou chatu v odlehlém koutu Montany. Tou dobou žila v izolaci nejen fyzické, ale i citové. Domek považovala za útočiště, kde si bude moci oddechnout – mezi lidmi jí nikdy nebylo moc dobře. Jednoho dne si všimla, že na její pozemek každé odpoledne přichází dost zanedbaný lišák. Vynesla si ven skládací židli, posadila se k němu co nejblíže a začala mu předčítat Malého prince. Z pozice vědkyně si samozřejmě uvědomovala, že se zvířatům nedají přisuzovat lidské vlastnosti. Jak se ale postupně ukazovala lišákova osobnost a povaha, stali se z nich navzdory jejímu přesvědčení přátelé. Díky němu Catherine pochopila, že pokud zůstaneme spojeni s přírodou, nebudeme nikdy sami.

Jota, 319 stran, 398 Kč

Obal knihy

Honza Žanek Hlaváček: To nechceš!....a na svatbě tuplem ne!

Co všechno se může pokazit na svatebním obřadu a na svatební oslavě? Vyprávění vysloužilého muzikanta Honzy Žanka Hlaváčka, který hrál a zpíval na stovkách svateb v průběhu čtyřiceti let. Jsou to příběhy skutečných lidí v reálných kulisách, co režíroval sám život. Někdy úsměvné, jindy až s nádechem hororu, tedy alespoň z pohledu nevěst a všech zúčastněných, hudebníka nevyjímaje. Příběhy lidí, z nichž mnozí, vzdor tomu, co prožili, zůstali i nadále spolu, což je důkazem toho, že láska je mocná čarodějka.

Jota, 192 stran, 348 Kč

Obal knihy

Dalibor Skoupil: Japonský občasník

Japonsko je jako země z jiného koutu vesmíru. Kombinace dlouhé izolace a geografické vzdálenosti od ostatních kultur z něj vytvořila svět, nad nímž zůstává rozum stát. Jaké to je, vyrůst v srdci Evropy a poté strávit dva roky v zemi vycházejícího slunce? Vyměnit české hlavní město za to japonské, nikdy nekončící Tokio? Jak se žije na Kjúšú a proč je Okinawa ostrov mezi nebem a peklem? Nejen o tom pojednává Japonský občasník – původně e-mailové pozdravy z Japonska, které si mezi adresáty získaly takovou oblibu, že se přesunuly z monitoru počítače na papír.

Pointa, 264 stran, 349 Kč

Obal knihy

Lukáš Mohelský: Nevšední zápisky ze Šanghaje

Společně s manželkou a dvěma malými dětmi strávil autor tři nezapomenutelné roky na pracovním pobytu v Šanghaji. V jeho průběhu se navíc rozrostli o pátého člena, u jehož porodu byl osobně přítomen. Bohužel jen do chvíle, než vyděšen postupem místních porodníků omdlel a tvrdě dopadl na nehostinnou nemocniční podlahu. Celá rodina měla díky výjezdu do Číny unikátní možnost rozšířit si obzory. Když ovšem viděl syna trpět již potřetí rotavirovou nákazou, případně když dcera bezmocně ležela na šanghajském betonu přejeta a zavalena tuk-tukem, začal váhat, zda s tím rozšiřováním obzorů nezašli příliš daleko.

Pointa, 248 stran, 299 Kč

Obal knihy

Radka Darebná: S Radkou na cestách

Autorka je cestovatelka s duší opravdového dobrodruha. Většinu cest podnikla sama, a právě to jí dalo mnoho životních vzpomínek a zkušeností. Ve své knize S Radkou na cestách popisuje své zážitky z cestování po světě, které opravdu stojí za to. Cestujte společně s Radkou a ponořte se do této knihy.

Pointa, 152 stran, 349 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám