Hlavní obsah

Nové knihy - Petr Šabach, Andrzej Sapkowski i Robert Harris

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě vychází nová povídková sbírka Petra Šabacha S jedním uchem naveselo, která sdružuje starší i nové texty. Z dalších titulů nepřehlédněte fantasy z pera Andrzeje Sapkowského Zmije, nebo historický román Roberta Harrise Lustrum mapující život Cicerův.

Článek

Petr Šabach: S jedním uchem naveselo

Knížka povídek úspěšného humoristického autora Petra Šabacha obsahuje šest nejlepších textů, které vyšly v souborech nakladatelství Listen (Miluj mě víc, Schůzky s erotikou, Tenkrát za totáče...) a čtyři nové, dosud nepublikované.

Zatímco starší povídky vynikají typicky šabachovským humorem a porozuměním pro city i vidění světa dospívajících, texty nové mají vážnější charakter a jejich hrdiny jsou dospělí jedinci.

Zatímco starší povídky vynikají typicky šabachovským humorem a porozuměním pro city i vidění světa dospívajících, texty nové mají vážnější charakter a jejich hrdiny jsou dospělí jedinci.

Listen, Paseka, 160 str., váz., 225 Kč

Andrzej Sapkowski: Zmije

Nová kniha u nás velmi oblíbeného polského fantasy autora Andrzeje Sapkowského vypráví příběh ruských vojáků během sovětské invaze do Afghánistánu v 80.letech. Podobně jako jeho husitská trilogie se odehrává na reálném pozadí.

Afghánistán, sedmý rok panování Alexandra Velikého: V bohy zapomenuté zemi umírají nejlepší synové Makedonie. 27. července 1880: V průběhu druhé britsko-afghánské války ztrácí 66. pěší pluk v bitvě u Maiwandu čtyřiašedesát procent svého početního stavu...

Leonardo, překlad Stanislav Komárek, 224 str., brož., 220 Kč

Robert Harris: Lustrum

Britský spisovatel a historik Robert Harris si zakládá na tom, že píše své romány na podkladě důkladných rešerší. Román Lustrum je druhým dílem Římské trilogie, inspirované životem věhlasného řečníka Marka Tullia Cicerona.

V roce 63 před Kristem působí Cicero jako konzul. Většinu času ve svém úřadu věnuje odhalení a odvrácení násilného spiknutí usilujícího o státní převrat, které údajně vede Crassus a skupina vzpurných senátorů. V pozadí veškerého dění spočívá velká rivalita mezi Ciceronem a Caesarem, kteří reprezentují dva odlišné typy ctižádostivosti: jeden tradiční, druhý revoluční.

Euromedia Group - Knižní klub, překlad Libuše Trávníčková, 448 str., váz., 319 Kč

Colum McCann: Co svět světem stojí

Román irského autora Columa McCanna Co svět světem stojí, který byl oceněn prestižní National Book Award, líčí společenskou atmosféru New Yorku, tehdy ještě rozděleného na bohatý a mocný jih - Manhattan a rasově i sociálně problematický sever - Harlem a Bronx.

Corrigan vyrůstal v Irsku a hned v patnácti zmizel do Států, kde přežívá v nuzném bytě v Bronxu. Studoval sice v kněžském semináři a je z něj mnich, bojuje všem se svými vlastními démony a nejvíc ho zajímají místní prostitutky. Hlavně se mu líbí Jazzlyn, která má zrovna předstoupit před soud kvůli drobnému kriminálnímu deliktu. Jenže soudce řeší mnohem delikátnější kauzu...

Odeon, překlad Barbora Punge Puchalská, 400 str, váz., 399 Kč

George R. R. Martin: Hra o trůny

Rozsáhlá, dosud nedokončená epická fantasy George R. R. Martina Píseň ledu a ohně se odehrává v temném středověku, mezi statečnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky a čarostromy. U nás vychází podruhé.

Jako strážce severu lord Stark považuje za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc, Starkova rodina je brzy rozdělena a pobočník sám je polapen do sítě nebezpečných intrik. A na severu, tam za Zdí, kde člověk nemůže nikdy říct, co je živé a co ne, se mezitím houfují mrtvé armády Jiných. Zima přichází!

Talpress, překlad Hana Březáková, 846 str., váz., 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám