Hlavní obsah

Nové knihy: Paličková, Červenková a Follet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když podnikatelka z Prahy napíše cestopis o ohrožených zvířatech z Afriky, může vzniknout zajímavá kniha. Stejně jako ta od Kena Folleta, která popisuje špionážní hry, nebo ta od Kathryn Hughesové, ukazující, že i po mnoha letech dostihne člověka jeho minulost. Kromě toho v nabídce najdeme napínavý thriller, spis přírodního léčitele i knihu bořící zavedené nálepky ve společnosti.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ken Follett: Nikdy

Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě.

Kalibr, 744 stran, 599 Kč

Obal knihy

Amy Suiter Clarková: Odpočítávač

Elle Castillová dříve pečovala o dětské oběti násilných činů. Aby se mohla úspěšněji věnovat nedořešeným, odloženým případům, začala připravovat podcast s názvem Opožděná spravedlnost. Za dvě desetiletí se jí i díky publiku podařilo vypátrat několik pachatelů.

Teď se rozhodla otevřít asi nejpalčivější kauzu: případ sériového vraha zvaného Odpočítávač. Ten kdysi unesl a krutým způsobem zabil vždy trojici dívek, každou vždy o rok mladší než předchozí.

Kalibr, 368 stran, 399 Kč

Obal knihy

Kamila Paličková: Putování za zvířaty

Nosorožci, šimpanzi, gepardi, paviáni, sloni, lvi. Spousta zvířat, která mají jedno společné. Jsou v ohrožení. Tohle ale není jen romantická knížka, která vás má dojímat jejich osudy. Autorka, podnikatelka z Prahy, za nimi vyjela do Afriky a napsala cestopis, jaký tu ještě nebyl. Knížku, která je na pomezí žánrů osobního rozvoje, faktografické literatury a cestopisu.

Universum, 216 stran, 359 Kč

Obal knihy

Michaela Červenková: Počítám s tebou

Lada bude raději donekonečna počítat, než aby se zabývala vlastními pocity. V důsledku úzkostné poruchy žije s neustálými obavami a tou největší z nich v tuto chvíli je, aby se o jejích psychických problémech nedozvěděli její noví spolužáci. Skrývat své pocity v přítomnosti „mazané“ Marty je ale téměř nemožné.

Yoli, 224 stran, 329 Kč

Obal knihy

Juno Dawson: Tahle kniha je teplá

Tato otevřená a zábavná knížka nejen dospívajícím čtenářům prozradí, jaké to je být gay, lesba, transgender nebo nebinární bytost.

Juno Dawson, britská transgender aktivistka a spisovatelka, ukazuje ohromné množství společenských nálepek a identit a nabízí povzbudivé necenzurované rady ohledně coming-outu, sexu a vztahů. Její kniha boří stereotypy, neškatulkuje, radí, pomáhá a dovoluje se ptát a objevovat.

Yoli, 280 stran, 359 Kč

Obal knihy

Anthony William: Mystický léčitel

Léčitel Anthony William odhaluje kořeny nemocí a stavů, které se současná medicína teprve snaží zjistit, a přináší stoprocentně přírodní řešení k vyléčení mnoha nemocí, co nás trápí – Lymská nemoc, syndrom chronické únavy, autoimunitní onemocnění, roztroušená skleróza a mnoho dalších. Tam někde ve vyšších sférách jsou uložené veškeré informace o léčebných metodách, které lékařská věda objeví až za pár let či dokonce desetiletí. Jisté výjimečné osobnosti ale mají dar znát je všechny již dnes.

Metafora, 512 stran, 599 Kč

Obal knihy

Ruth Kvarnström-Jonesová: Pekárna plná života

Do Halleholmu, idylického pobřežního maloměsta nedaleko Stockholmského souostroví, dorazil podzim. Život Lovisy Lindegrenové se po událostech knihy Pekárna s vůní skořice konečně ustálil. Se svou Pekárnou má velké plány a slibně se vyvíjí i její vztah s Axelem. Když však do jejich životů zasáhne nemoc, klid a pohoda jsou ty tam. Lovisu totiž přese všechno dobré, co v posledních měsících zažila, nepřestávají pronásledovat vzpomínky na sestru Cecílii, která podlehla rakovině. Jak se vypořádá s tím, že by další blízký člověk měl podobně trpět? Dokáže být svým milovaným oporou?

Metafora, 384 stran, 399 Kč

Obal knihy

Mick Finlay: Vražedná jáma

Píše se rok 1896 a na předních stránkách novin se opět zjevuje Sherlock Holmes s úspěšně vyřešenými případy pro aristokraty, politiky a boháče. To soukromý detektiv William Arrowood, pohybující se mezi chudobinci, putykami a veřejnými jídelnami jižního Londýna, se setkává s mnohem drsnějšími, mnohem násilnějšími a finančně velmi podhodnocenými případy. V tom, kdo je lepší detektiv, má Arrowood jasno.

Moba, 464 stran, 319 Kč

Obal knihy

Kathryn Hughesová: Poslední slib

Tara Richardsová byla ještě dívka, když přišla o matku. Když Tara po letech dostane dopis od londýnského advokáta, jeho obsah s ní otřese. Někdo jí zanechal klíč od bezpečnostní schránky, v níž se skrývá předmět, který změní vše, co si Tara myslela, že ví. Zavede ji na cestu do Španělska, kde hledá odpovědi na otázky, které ji pronásledují už čtyřicet let.

Cosmopolis, 344 stran, 429 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám