Hlavní obsah

Nové knihy na tento týden

Tento týden jsme pro vás například vybrali knihu, ve které Donald Trump radí, jak zbohatnout. Potom také napínavý thriller britské spisovatelky Val McDermidová Utrpení jiných, nebo historickou knihu zabývající se životem a smrtí Svatého Václava s názvem Kníže Václav

Foto: Radek Pilař

Rumcajs a Cipísek

Článek

Val McDermidová: Utrpení jiných

Skutečná mistryně působivých psychologických thrillerů Val McDermidová nás tentokrát zavádí do světa prostituce.

Na krví nasáklé matraci leží mrtvá prostitutka, ruce a nohy roztažené v parodii extáze, ve tváři vepsanou bolest a paniku. Scéna do sebemenšího detailu odpovídá sérii dva roky starých vražd - vražd, ze kterých byl nezvratně usvědčen Derek Tyler, od konce soudního přelíčení zavřený v ústavu pro mentálně narušené a odmítající komunikovat s vnějším světem. Ačkoliv tentokrát Tyler určitě vraždit nemohl, dochází špičkový kriminální psycholog Tony Hill k šokujícímu zjištění. Letitá zkušenost mu říká, že nejde o dílo napodobitele!

BB art, 336 str., váz., 199 Kč

Zuzana Koubková: Kníže Václav

Na první pohled by se mohlo zdát, že o životě českého knížete Václava víme ze školních hodin dějepisu všechno, a je jisté, že nikoho ze čtenářů nepřekvapí bratrovražda na konci této knihy. Václavův krátký život předčasně ukončila zrada.

Co však této zradě, vrcholící vraždou mladého panovníka, předcházelo? Vždyť smrt z rukou vraha přijala již Václavova babička, česká kněžna Ludmila... Jednalo se tedy o jakousi "rodinnou úchylku"? Bílá místa v historii (vždyť my ani nevíme, jak se jmenovala Václavova manželka!) dávají autorce netušený prostor k fabulaci.

Knižní klub, 229 Kč

Donald J. Trump a Meredith McIver: Zbohatněte jako já

V knize Zbohatněte jako já Trump vypráví vše - o tom, co se naučil v The Apprentice, o své říši nemovitostí, o svém postavení coby hlavy dvacetitisícové Trumpovy organizace a rovněž o své roli nejdůležitější - roli otce, který úspěšně naučil své děti hodnotě peněz a tvrdé práce.

Roky každý na Trumpa naléhal, aby na toto téma napsal knihu, ale nikdy by k tomu nedošlo, kdyby NBC a výkonný producent Mark Burnett Trumpa nepožádali, aby účinkoval v pořadu The Apprentice. Tam Trump pochopil touhu lidí naučit se vytvářet velké osobní bohatství a vést prvotřídní obchody. Tisíce lidí se chtěly od Trumpa učit a milióny sledovaly tento program, který dosáhl ocenění nejlepšího debutu sezony.

Pragma

Anchee Minová: Císařovna orchidej

Píše se rok 1852, poslední dny velké čínské říše. Obchod s opiem, vyváženým do Evropy, zvolna podrývá moc císařské dynastie.  Orchidej, krásná sedmnáctiletá dívka z urozené, ale zchudlé rodiny, je nečekaně vybrána za císařovu konkubínu.

Život v Zakázaném městě je plný erotického napětí a řídí se přísnými rituály, ale pod poklidnou hladinou se šeptá o vraždách a přízracích. Každá z tisíců konkubín je odhodlaná k čemukoli, aby porodila císařovi syna a stala se císařovnou. Orchidej musí bojovat, aby se nestala obětí žárlivosti a intrik, pomocí úplatků se propracuje do císařova lože a velkého vládce svede. Ještě však netuší, že impérium se kolem ní rozpadne a ona se stane jeho poslední císařovnou...

Ikar, 249 Kč

Jane Green: Jsem v tom

Hrdinky v dalším románu Jane Green už překročily třicítku a začaly se zabývat mateřstvím. Ale samy zjišťují, že jen kolem dětí se jejich život točit nebude ani do budoucna. Jsem v tom totiž není o dětech, je to vyprávění o lidech, o vztazích, přátelství, lásce i jejím nedostatku.

Julia po dítěti touží, ale žije ve svazku bez lásky, který nakonec ukončí. Maeve je přesvědčená, že je alergická na jakýkoli závazek, žije sama, ale neplánovaně otěhotní. Sam už těhotná je, přestože dítě nijak neplánovala. Ale žije v pevném manželském svazku a těhotenství bere jako další životní etapu.

BB art, 352 str, váz., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám