Hlavní obsah

Nové knihy: Hessová, Reddigová a Kubáník

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto a móda k sobě neodmyslitelně patří. Proto je součástí nabídky knih tohoto týdne výpravná publikace Megan Hessové Ikony, která se zabývá osudy deseti slavných italských návrhářů. Mimo to jsou pro čtenáře připraveny detektivky od Dominika Dána, Josefa Kubáníka či Tima Weavera (audiokniha). Dále historie alchymistů v Čechách i kniha, zabývající se výběrem her pro naše čtyřnohé přátele, tedy kočky.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Josef Kubáník: Herec

Autor se v knize inspiroval skutečnou příhodou. Hlavním hrdinou je Jan, známý, obletovaný, slávou zkažený i unavený herec. Když mu v telefonu omylem přistane smska z neznámého čísla, využije toho k nezávaznému klábosení. Jaká úleva bavit se jen tak s dívkou, která o něm nic neví a on si tak nemusí na nic hrát! Konverzace s bystrou a vtipnou Martinou se ale brzy změní v napínavou psychologickou šarádu. Kdo z těch dvou je lepším hercem, kdo si tu s kým hraje a kdo je jen hračkou? Čtivý, obratně napsaný příběh s téměř detektivní zápletkou a několika překvapivými zvraty vypráví autor netradičně, jen pomocí sms a deníkových zápisků ústředního hrdiny.

Zeď, 250 stran, 279 Kč

Obal knihy

Dominik Dán: Nevinným se neodpouští

Říká se, že čím víc máme přátel, tím je život snazší, ale ne vždycky je tomu tak. Často lezou řádně na nervy. Zvládnout výstřelky nevázaných kamarádů vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti, dokonce se může stát, že svými hloupými nápady mohou dohnat až k sebevraždě. Nikdo nechce být viníkem, nikdo nechce nést zodpovědnost za smrt kamaráda, nikdo nechce cítit vinu. Životní cesty se občas tak nečekaně zkříží, osudy lidí tak neuvěřitelně propletou a zkomplikují, že se i z obyčejné náhody může stát případ. Nakonec musejí přijít detektivové Krauz a Chosé a pomoct při hledání pravdy.

Slovart, 304 stran, 329 Kč

Obal knihy

Megan Hessová: Ikony

Italská móda byla po staletí známá svou řemeslnou výrobou a luxusem, ale také svou kreativitou, a především svou vášní. Krajky, leopardí potisk a dechberoucí červené šaty. Mistři italské módy vždy uměli šokovat. Od návrhářských studií ve Florencii až po milánská přehlídková mola. Kniha se zabývá osudy deseti ikonických italských návrhářů: Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Fendi, Missoni, Prada, Miu Miu, Gucci, Versace, Emilio Pucci a Valentino. Knihu doplňují nádherné ilustrace autorky, která zvěčnila ty nejdramatičtějších kousky.

Esence, 192 stran, 399 Kč

Martin Stejskal: Labyrintem alchymie v českých zemích

Kniha je dovršením celoživotního ideového ohniska autora a jeho cesty za poznáním. Pohled hermetika na památky a umělecká díla na území Čech, Moravy a Slezska, je přibližuje pod nezvyklým úhlem. Můžete ji číst doma jako vzrušující a zasvěcenou publikaci, věnovanou alchymii v našich zemích, nebo si ji sebou vzít na cesty jako specializovaného průvodce, protože popisovaná místa jsou lokalizována i GPS souřadnicemi.

Eminent, 205 stran, 549 Kč

Obal knihy

Helen Reddigová: Inteligentní hry pro vaši kočku

Kočky, tak jako my lidé, potřebují cvičit, aby byly zdravé a v kondici. Málokoho ale napadne, že je důležité procvičovat i inteligenci vaší ušlechtilé spolubydlící. Inteligentní hry pro vašim kočku je knížka plná obrázků a moudrých citátů, ale především užitečných informací a her, které vám pomohou užít si čas strávený s kočičkou ještě lépe a zažít společně spoustu legrace. Nakonec možná zjistíte, že jste si mozek i končetiny protáhli a procvičili oba dva.

Vyšehrad, 128 stran, 249 Kč

Obal knihy

Michael Finkel: Poustevník

Výjimečný příběh posledního skutečného poustevníka. V roce 1986 odjel dvacetiletý Christopher Knight do lesů Maine a skoro na třicet let zmizel z dosahu civilizace. Do kontaktu s jiným člověkem se nedostal ani jednou, dokud ho nezatkli za krádež jídla. Jak přežíval brutální zimy? Co jedl a pil? A jak se mu podařilo skrývat se dlouho před zraky ostatních? Na základě rozhovorů se samotným Knightem vznikl neskutečně živý a hluboce jímavý portrét samotáře, který se rozhodl žít po svém a zcela bez lidí.

XYZ, 232 stran, 299 Kč

Obal knihy

Tim Weaver: Nikdo není doma

Audiokniha obsahuje thriller s postavou Davida Rakera, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob. Zapadlá yorkshirská vesnička Black Gale měla pouhých devět obyvatel. Nebyli to jen sousedé, ale také blízcí přátelé, kteří se často vídali a trávili spolu čas, včetně onoho osudného Halloweenu, kdy se sešli naposledy. Povečeřeli, trochu popili a vyrazili na setmělá blata, aby si užili předvečer svátku všech svatých. Nikdo se už nevrátil. Jako by se po nich slehla zem. Nezůstaly žádné stopy ani důkazy, jen několik fotografií, které si toho večera pořídili. O dva a půl roku později je už policie naprosto bezradná a zoufalé rodiny zmizelých se obracejí na soukromého vyšetřovatele Davida Rakera, kterého záhada pohřešované vesnice úplně pohltí. Text čte herec a dabér Igor Bareš.

Audiotéka, 17 hodin 4 minuty, 399 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám