Hlavní obsah

Nové knihy: Gibneyová, Kadeřábek a Murakami

Právo, Jan Šída

Napínavá detektivka, ve které inspektorka Parkerová hledá vraha ženy nalezené v otevřeném hrobu, je ideální čtení na dovolenou. A kromě toho ještě humorné sci-fi Mexabo, motorkářská kuchařka na cesty nebo audiokniha Haruki Murakamiho, v podání herce Matouše Rumla.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anna Baileyová: Za dveřmi tma

Když se sedmnáctiletá Emma na lesní párty loučí se svou nejlepší kamarádkou Abigail, je stejně jako většina dívek v jejím věku přesvědčená, že opravdový život mají teprve před sebou. Jenže onoho večera se toho přihodí hodně… A druhý den není Abi k nalezení.

Obal knihy

Kristýna Sládečková: Mexabo

Dva Češi, Fin, Švéd a Španěl se sejdou na vesmírné stanici, aby zkoumali červí díru. Ale hned první objev je průšvih. Když pak nešťastná pětice zdiskreditovaných vědců opravdu objeví novou galaxii, nikoho to nezajímá. Vše je jinak, než očekávali, a vesmírná exkurze se krátce po příletu mění v boj o život

Obal knihy

Barbara O´Nealová: Když jsme ještě věřily na mořské víly

Kit a Josie byly nerozlučné sestry. Vyrůstaly v prosluněné Kalifornii, jejich hřištěm byl oceán. Ale je to už patnáct let, co Josie Bianciová zahynula ve vlaku během teroristického útoku. To si alespoň myslí její sestra, nyní lékařka na pohotovosti v Santa Cruz. Stačí však jen několik vteřin večerního zpravodajství, které převrátí Kitin život úplně naruby. Záběry z požáru v Aucklandu zachytí ženu, která je do detailu, včetně jizvy v obočí, podobná údajně mrtvé Josie.

Obal knihy

Mark Greaney: Šedý muž

Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm doslova legendy. Je to samotář bez rodiny, přátel i domova. Přijímá pouze zakázky na likvidaci zločinců. Pohybuje se jako stín, splní i nemožné a pak zase zmizí. A vždy zasáhne svůj cíl. Jenže na světě existují síly smrtelnější, než je Gentry.

Obal knihy

Patricia Gibneyová: Nebezpečná místa

Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmullinu nejspíš řádí sériový vrah a nedávné skutečnosti vzbuzují podezření, zda vše nesouvisí s jedním dávným případem.

Obal knihy

Anne Jacobsová: Panský dům - návrat

Augsburg 1930. Marie a Paul Melzerovi jsou šťastní a jejich láska je silnější než kdy jindy. Navíc je korunována třetím dítětem, v té době čtyřletým Kurtim. Světová hospodářská krize a těžké časy však dolehnou i na Paula, který musí bojovat o přežití textilní továrny. Když náhle těžce onemocní, je zase jednou na Marii, aby zachránila podnik před krachem.

Obal knihy

Josef Káďa Kadeřábek: S motorkářem u stolu

Humorné historky a příběhy lidí, kteří mají jako svého koníčka cestování na dvou kolech se silným motorem, se tentokrát točí okolo neodmyslitelné součásti každého výletu, kterou představují chutná jídla. Samozřejmě že nechybí potřebné ingredience, postup přípravy a také fotografie výsledného pokrmu.

Obal knihy

Haruki Murakami: Tancuj, tancuj, tancuj…

Hrdina příběhu se vrací na nejsevernější ostrov Hokkaidó, kde před lety zažil napínavé chvíle při hledání tajemné ovce. Zároveň tam přišel o svou přítelkyni, která beze stopy zmizela z hotelu U Delfína. Rozhodne se, že ji musí najít. Na místě starého, zpustlého hotýlku však stojí moderní, komfortní budova. Po zaměstnancích není ani stopy – jen uvnitř stále přebývá Ovčí mužík. Text čte herec Matouš Ruml.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám