Hlavní obsah

Nové knihy: Brdečková, Viewegh a Poláček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Werich byl nejen významný herec, ale také milovník života. A milovníci života, jak známo, bývají obklopeni ženami. Tereza Brdečková proto napsala knihu, která mapuje tuto oblast života slavného umělce. Milovník života byl také Michal Viewegh, což dokazují jeho paměti, které najdeme v aktuální nabídce. Stejně jako obsáhlou audioknihu vydanou ke 130. výročí narození spisovatele a humoristy Karla Poláčka.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Angelo Longoni: Velkolepý Modigliani

Byl to umělec křehký, ale zároveň plný života. Malíř Angelo Longoni nás provede jeho životem – spolu s ním utíkáme z Livorna, okouzlí nás Florencie a znovu prožijeme první lásky. Navštívíme ovšem také Paříž, která ho, trápeného neustále se vracející nemocí, láká svým bohémským životem. V jejích uličkách, kavárnách a kabaretech potkáváme Picassa i Soutina: ale také malířovy múzy Anny Achmatovovou, Beatrici Hastings nebo divu Kiki de Montparnasse.

Ikar, 608 stran, 599 Kč

Obal knihy

Michaela Lindingerová: Hedy Lamarr - Filmová bohyně a vynálezkyně

Hedy Lamarr se proslavila prvním zobrazením ženského orgasmu v dějinách filmu, ve snímku Gustava Machatého Extase. Její cílevědomost a doslova nadpozemská krása nakonec našly své uplatnění v Hollywoodu, kde se Hedy stala obdivovanou bohyní filmového plátna.

Do širokého povědomí se ale zapsala také jako vynálezkyně. Její práce na frekvenčním přelaďování, které se stalo „pradědečkem“ technologie Bluetooth, byla významnou součástí protinacistického odboje.

Ikar, 256 stran, 359 Kč

Obal knihy

Tanja Askani: Vlčí pouto

Hlavní hrdinkou je bílá polární vlčice s velmi neobvyklým životním příběhem. Sotva přišla na svět, zemřela jí matka i oba sourozenci. Ona jediná ještě dýchala, když byla nalezena a v beznadějném stavu, podchlazená a polomrtvá hlady, předána Tanje Askani. Tímto okamžikem nastal zásadní obrat nejen v pochmurném osudu vlčího štěněte, ale i ve směru profesní dráhy jeho zachránkyně. Dramatický boj o život výjimečného mláděte a jeho dospívání v lidské rodině přinášelo celou škálu nezapomenutelných zážitků.

Esence, 152 stran, 399 Kč

Obal knihy

Marek Epstein: Nerez

Hrdinové sedmi povídek scenáristy Marka Epsteina jsou zdánlivě sebejistí a stabilní jedinci uchlácholení drobnými lidskými sny. Jejich jistota ale není víc než pouhé očekávání pádu. Jsou zrazováni tam, kde se cítili nejsilnější: rodinou, přírodou, rozumem i láskou. Okolnosti je strhávají z cesty a ponechávají rozhodnutí, zda se chtějí navrátit do bývalé rovnováhy. A jestli to vůbec ještě dokážou.

Listen, 184 stran, 299 Kč

Obal knihy

Michal Viewegh: Děravé paměti aneb ŠEDESÁT báječných let pod psa

Jak se z nesmělého kluka ze Sázavy dočasně stal hédonistický seladon a nadlouho i nejpopulárnější porevoluční spisovatel? Co dělal 17. listopadu 1989 a na čem psal Báječná léta pod psa? Jaký byl vrátný, voják, učitel a redaktor, jaký je otec, bratr, syn a dědeček a kolik milenek bohužel pozval na oslavu svých padesátin? A proč pak hned neumřel...? Michal Viewegh slaví šedesáté narozeniny a první dárek si rozhodl nadělit sám – vlastní životopis, psaný s nadhledem i ručením omezením.

Ikar, 232 stran, 379 Kč

Obal knihy

Tereza Brdečková: O Janě a Zdenkách kolem Jana Wericha

Tři generace žen Jana Wericha: manželka Zdenka, dcera Jana a vnučka Zdenka, řečená Fanča. Tři chytré, schopné a vtipné souputnice byly pro Wericha tím nejcennějším, co na světě měl, vedle publika. Tereza Brdečková spolu s Fančou provázejí čtenáře třígeneračním příběhem o životním údělu žen a současně o hlubokých vnitřních rozporech umělců v Československu. Kniha čerpá z dosud nepublikované rodinné korespondence a z Werichových soukromých deníků.

Limonádový Joe, 310 stran, 530 Kč

Obal knihy

Arnaldur Indridason: Dívka u mostu

Nikdy není pozdě dopřát mrtvému dítěti spravedlnost. Mladá žena beze stopy zmizela. Její zoufalí prarodiče se obrátí na penzionovaného komisaře, s nímž se znají z dřívějška. Vědí, že vnučka pašovala drogy. Nyní je nezvěstná. Komisař se svou profesní minulostí sice skoncoval a věnuje se hlavně jedné záležitosti z historie své vlastní rodiny. Když však při pátrání narazí na malou dívku, která se před desetiletími utopila v malém jezeře Tjörnin v Reykjavíku, rozhodne se za každou cenu zjistit pravdu.

Moba, 280 stran, 296 Kč

Obal knihy

Julie Caplinová: Domek v Irsku

Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu – vymění kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru za šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí – irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo. Kulinářská škola ukrytá mezi krásně zelenými kopci naučí Hannah víc než kuchařské základy.

Cosmopolis, 352 stran, 399 Kč

Obal knihy

KAREL POLÁČEK – To nejlepší z díla velkého humoristy

Karel Poláček byl významný český spisovatel a novinář. Psal soudničky a je zakladatelem tzv. novinářských „sloupků“, proslulých inteligentním humorem, stejně jako jeho romány. Zemřel na pochodu smrti z koncentračního tábora. V jeho tvorbě převažovaly humoristické povídky a prózy s kritickými postřehy a parodií. U příležitosti 130. výročí narození Karla Poláčka vychází komplet, který podobně jako předchozí, věnovaný Otovi Pavlovi, kombinuje archivní nahrávky mistrů slova, jako byli Karel Höger, František Filipovský, Vlastimil Brodský či Jaroslava Adamová, s nově nahranými povídkami v interpretaci mladší herecké generace, kterou představují Miloslav König, Radúz Mácha a Igor Orozovič. Posluchači se mohou těšit na zvukovou podobu kultovních románů Muži v ofsajdu a Bylo nás pět, ale také na satirické Soudničky či Povídky pana Kočkodana a Pan Selichar se osvobodil.

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám