Hlavní obsah

Nové knihy - 35. týden

Z knižních novinek tohoto týdne vám Novinky doporučují detektivní román Prsten pravdy, cestopis Čarodějův učedník, nebo dva příběhy oblíbeného komisaře Maigreta.

Článek

Nancy Pickardová: Prsten pravdy

Detektivní román vypráví příběh spisovatelky Marie Lightfootové, která píše román podle skutečného případu.

Romantická milostná aféra kněze s novou členkou církve, která je neobyčejně krásná a bohatá, končí vraždou jeho manželky. Obviněný muž nyní sedí na lavici smrti, zatímco jeho milenka zůstává na svobodě. Zdá se, že spravedlnosti bylo učiněno zadost, avšak Marie tuší, že tím nebylo řečeno všechno.

BBart, váz., 272 str., 199 Kč

Irvin D. Yalom, Ginny Elkin: Každý den o trochu blíž

Irvin Yalom, psychoterapeut a autor oblíbené beletrie s psychoterapeutickou tematikou, napsal tuto knihu spolu s Ginny Elkinovou, talentovanou mladou spisovatelkou s psychickými obtížemi.

Yalom se spolu s Elkinovou dohodli, že jako součást terapie bude každý z nich nezávisle psát deník reflektující jejich terapeutická sezení. Čtenáři se tak dostává do rukou výsledek jejich domluvy - text nahlížející z obou stran prožitky a postupně se rozvíjející vztah mezi terapeutem a pacientkou.

Portál, váz., 256 str., 309 Kč

Tahir Shah: Čarodějův učedník

Podnětem k napsání tohoto neotřelého a zábavného cestopisu byla jedna událost, kterou Tahir Shah zažil v dětství.

Vyrůstal s rodiči na anglickém venkově a jednou k nim na návštěvu přijel až z daleké Indie strážce hrobu jeho prapradědečka. Tento výjimečný muž mimo jiné ovládal kouzla a předvedl malému Tahirovi, jak se pracuje s iluzemi. Proto se o víc jak dvacet let později autor vydal tohoto kouzelníka hledat a popsal cestu, kterou ušel od počátku studia kouzelnických praktik až po absolutorium náročného kursu u jednoho z nejlepších indických mágů.

BBart, váz., 384 str., 249 Kč

Peter Elbling: Ochutnavač

Netradiční historický román je plný černého humoru a napětí, který se odehrává v Itálii 16. století. Jde o fiktivní memoáry chudého venkovana, který se v době hladomoru a moru nedobrovolně stane ochutnavačem u zpupného a nenáviděného vévody. V situaci, kdy každé sousto může být jeho posledním, musí co nejrychleji ovládnout své řemeslo a odhalit tajemství intrikánského dvora, chce-li sám přežít a ochránit i svou krásnou dceru.

Argo, přeložila Jitka Fialová, váz., 298 Kč

Georges Simenon: Maigret a sobotní návštěvník, Maigret a případ slušných lidí

Knížka přináší dva detektivní příběhy oblíbeného komisaře Maigreta. V první povídce se seznámítte s mužem, který přichází každou sobotu na stanici a přeje si mluvit s Maigretem. Než si však na něj komisař udělá čas, neznámý podivín zmizí a události naberou nečekaný spád...

Také druhý případ je kuriózní: René Josselin je nalezen zastřelený v křesle. Maigret však zjišťuje zarážející skutečnost: žádný objektivní důvod pro vraždu tu neexistuje.

Knižní klub, váz., 256 str., 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám