Hlavní obsah

Nové knihy - 31. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme nový detektivní román Grahama Hurleyho Okno do tmy, špionážní thriller Kyla Millse Sféra vlivu nebo román popisující osudy žen v Čečensku Měla jsem zemřít jako černá vdova.

Článek

Graham Hurley: Okno do tmy

Román Okno do tmy je důmyslný a strhující kriminální thriller od jednoho z nejnadanějších autorů uvedeného žánru. Děj je zasazen do vřícího chaosu Portsmouthu, hlavního britského námořního přístavu. Když dojde k brutální vraždě vězeňského dozorce Seana Coughlina, vedením vyšetřování je pověřen detektiv inspektor Joe Faraday. Faraday, nováček v portsmouthském elitním týmu pro vyšetřování závažných trestných činů, začne rekonstruovat zneklidňující obraz života oběti.

BB art, překlad Petra Klůfová, váz., 360 str., 199 Kč

Sabine Adlerová: Měla jsem zemřít jako černá vdova

Spisovatelka Sabine Adlerová sbírala látku pro svůj román přímo v Čečensku. Poznala přitom z bezprostřední blízkosti každodenní život čečenských rodin. Ve své knize vypráví příběh osmnáctileté Raisy, jejích mladších sester a starších bratrů žijících v jedné vesnici poblíž Grozného. Raisa měla podle vůle svých bratrů zemřít jako černá vdova. Jako všechny čečenské ženy byla vychována k poslušnosti vůči mužům. Když si však uvědomila, kam by ji až příkazy bratrů mohly dohnat, poprvé v životě se vzepřela.

Ikar, váz., 304, 229 Kč

Kyle Mills: Sféra vlivu

Hrdina špionážních thrillerů z pera Kyla Millse Mark Bermon, ketrý patřil k nejúspěšnějším vyšetřovatelům FBI navzdory svým neortodoxním metodám a porušování protokolu je povýšen na velícího agenta. Kariéra v úřadovně ve Phoenixu se však také nachýlila ke svému konci, když inspekce našla závažná pochybení v jeho práci. Markova bývalá kolegyně Laura Vilechi se v téže době ujímá obtížného případu najít raketomet a rakety, které do USA nejspíše propašovala al-Kajdá..

BB art., překlad Milan Hausher, 376 str., 229 Kč

Kateřina Boušová, Čestmír Vašák, Bedřich Zelenka: Kristián - Cesta do historie

Kniha je netradičním životopisem slavného filmu Kristián, který byl natočen roku 1939. Obsahuje jeho literární přepis, studii, která přibližuje dobu vzniku filmu, portréty hlavních tvůrců Martina Friče, Oldřicha Nového, Nataši Gollové a Adiny Mandlové i množství fotografií.

Nakladatelství XYZ, váz., 214 str., 199 Kč 

Alice Blanchardová: Oko tornáda

Napínavý thriller v sobě spojuje dva zajímavé komponenty - pátrání po vrahovi a prostředí lovců tornád.

Městečko Promise zasáhlo tornádo a velitel místní policie Charlie Grover musí řešit jeho následky. Je zděšen, když se prokáže, že některé mrtvé nemá na svědomí ničivý větrný vír, ale psychopatický vrah. Tajemný zločinec dokáže dokonale využít situace, kdy jsou lidé vydáni napospas přírodní katastrofě, a zanechává za sebou jen takové stopy, které si sám zanechat přeje. Brzy se ukáže, že zřejmě v oku tornáda nevraždil poprvé...

Vydává Knižní klub, váz., 384 str., 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám