Hlavní obsah

Nova láká diváky na české seriály a Talentmánii

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova sází pro nadcházející podzimní sezónu na neustálý zájem diváků o původní českou dramatickou či komediální tvorbu. Kromě nových pokračování Ordinace v růžové zahradě II. a Ulice uvede seriály Dokonalý svět a Okresní přebor. A také Příběhy bez scénáře, což jsou hrané dokumenty s neherci z prostředí dětské hokejové přípravky HC Slavia Praha, špičkové nemocnice IKEM a plzeňské zoologické zahrady.

Foto: Milan Malíček , Právo

Zpěvák Palo Habera zasedne v porotě Talentmánie, Luděk Sobota hraje v seriálu Okresní přebor.

Článek

Na hit druhé poloviny roku aspiruje česko slovenská show Talentnánia, kterou bude Nova vysílat společně s TV Markíza a jejímž strategickým mediálním partnerem se stal nejnavštěvovanější internetový portál Seznam.cz.

„Chceme se stát součástí projektu, o kterém se domníváme, že se stane pro diváky nejatraktivnějším pořadem letošního podzimu. Uživatelům Seznam.cz a Super.cz tak přineseme více informací o celé show i o jejím zákulisí. Zároveň tento krok vnímám jako příležitost pro Seznam.cz a TV Nova vyzkoušet si exkluzivní spolupráci při sdílení zajímavého obsahu,“ vysvětluje Michal Vodák, marketingový ředitel Seznam.cz.

Nova si nestěžuje na sledovanost, i když jí poklesla, jako všem českým televizím. „Není pravda, že lidé méně sedí u televize a přecházejí na nová média a internet. Nova sice byla sledovaná méně, ale narostla nám sledovanost Novy Cinemy,“ konstatoval na čtvrteční tiskové konferenci viceprezident CME pro televizní vysílání a jednatel TV Nova Petr Dvořák.

V seriálu Dokonalý svět zavede televize diváky do redakce luxusního módního časopisu Grace, kde vládne šéfredaktorka Jana Hlaváčová. Ve světě stylu glamour i výjimečnosti však nechybějí intriky. V seriálu se mj. představí Juraj Kukura, Tereza Brodská nebo Saša Rašilov, v menších rolích Dara Rolins či Simona Krainová.

Druhou novinkou bude komediální seriál o místním fotbalovém klubu Okresní přebor. „Fotbal se zde bere stejně vážně jako na reprezentační úrovni, možná mnohem vážněji," prohlásil režisér seriálu Jan Prušinovský. V hlavních rolích uvidíte Luďka Sobotu, Ondřeje Vetchého, Davida Novotného, Pavla Kikinčuka a Leoše Nohu. „V seriálu jsem velmi vážný, i když jsem nabízel i svůj komediální talent. Ale i když budu hrát sebevíc vážně, stejně to vyleze komicky,“ řekl Sobota.

Poblázní Taletmánia diváky?

Na divácký úspěch hudební soutěžní show Česko Slovenská SuperStar hodlá navázat od září nová česko-slovenská show Talentmania. Porotu v něm tvoří režisér Zdeněk Troška, modelka Alena Šeredová, hudebník Palo Habera a moderátorka Adela Banášová. Talentovaní lidé v show nejen tančí a zpívají, ale předvádějí břišní tance, eskamotérské kousky a pod. „Talenty jsou lepší než jsme čekali,“ navnadil režisér Peter Nuňéz. Pořad bude uvádět Leoš Mareš, jeho moderátorské partnerky vyjdou z konkursu. Jednou z nich se zřejmě stane Hana Zajíčková z české MTV, další stanice Novy.

Talentmánia začne spolupracovat s  internetovým portálem Seznamem.cz. “Po spojení se Seznamem věřím, že Talentmanii budou na podzim sledovat opravdu všichni," předpovídal šéf internetu Novy Pavel Krbec.

Do „Růžovky“, jak se seriálu Ordinace v růžové zahradě lidově říká, přibudou herci Jan Kanyza, Filip Tomsa, Martin Stránský, Bára Štěpánová či Jan Čenský. Na scénářích se nově podíleli tvůrčí pracovníci ostřílení z České televize, například Ivo Pelant (autor scénář k seriálu Ranč u Zelené sedmy), či Lucie Konášová, (napsala úspěšnou vánoční filmovou pohádku Anděl Páně). Do Ulice se vrátí Tereza Brodská a Tomáš Matonoha, objeví se nově Pavel Nový.

Nova, která mění grafiku i hudbu, chce přitáhnout diváky k obrazovce i zahraničními filmy. Kromě sérií Indiana Jones, Jamese Bonda a Harryho Pottera  se chystá uvést slavné Transformers  nebo nové filmy se Stevenem Seagalem. Nova Cinema přinese každodenní zprávy z Hollywoodu, které poběží v 19.55 , jako konkurence VIP zpráv na Primě. Láká i náročnější diváky na pravidelné filmy v sekci Kinomol (Posedlost, Rodinné sídlo). Diváci Nova Sport mohou očekávat páteční fotbalovou Gambrinus ligu, čtvrteční přenosy z hokejové extraligy či fotbalovou portugalskou a ruskou ligu.

Reklama

Výběr článků

Načítám