Hlavní obsah

Nová DVD: High Life, Kořist, Spolujízda a Svátky klidu a míru

Právo, Věra Míšková

Robert Pattinson a Juliette Binocheová hrají hlavní role ve sci-fi High Life. Aligátoři jsou hlavními hrdiny hororu Kořist. Drogového dealera hledá proti své vůli hrdina akční komedie Spolujízda. Svátky klidu a míru je hořká komedie dánské hvězdy Papriky Steenové.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

High Life

Monte a jeho malá dcera žijí v izolaci na palubě kosmické lodi hluboko ve vesmíru. Monte, pro kterého byla přísná sebekázeň obranným štítem proti touze, se stal otcem proti své vůli. On i žena, která dítě porodila, byli členové posádky vězňů – odsouzenců k smrti. Pokusní králíci poslaní na misi s cílem najít alternativní zdroje energie.

High Life, Německo/Francie/USA/Polsko/VB 2018, sci-fi horor, 113 min., režie: Claire Denisová, hrají: Robert Pattinson, Juliette Binocheová, Mia Gothová a další.

Obal DVD

Kořist

Plavkyně Haley Kellerová není sebevrah: do uzavřené zóny na Floridě, která se připravuje na jeden z největších hurikánů, se vypravila jen kvůli tátovi, který se snažil na poslední chvíli zabezpečit svůj dům. Haley ho najde v už částečně zaplaveném sklepě, v bezvědomí a těžce zraněného. Než ho stačí odtáhnout do relativního bezpečí, připomenou se aligátoři, kteří jejímu otci zranění způsobili.

Kořist, USA 2019, horor, 87 min., režie: Alexandre Aja, hrají: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson, Morfydd Clark a další.

Obal DVD

Spolujízda

Nesmělý řidič Uberu Stu touží po pětihvězdičkovém hodnocení, a tak se snaží udělat vše pro maximální pohodlí svých zákazníků. Ale když mu do auta nastoupí nevrlý obrovský chlap Vic, zjistí, že úsměv a trpělivost na něj nezabírají. Z nerudného pasažéra se vyklube tajný policajt, který má zrovna po oční operaci, a tak nemůže řídit auto. Na cestu do akce, na jejímž konci by mělo být dopadení drogového dealera, si proto objedná právě Stuův Uber...

Spolujízda, USA 2019, akční komedie, 105 min., režie: Michael Dowse, hrají: Kumail Nanjiani, Dave Bautista, Betty Gilpin, Iko Uwais a další.

Obal DVD

Svátky klidu a míru

O tom, že rodina je požehnání i prokletí, ví dost hlavní hrdinka Katrine. Vánočních svátků se děsí, protože pro ni znamenají nejen vařit pro třináct členů rodiny, ale diplomaticky celé svátky mezi jednotlivými aktéry ustát. Letos má navíc za sváteční stůl zasednout i její sestra Patricia, která právě vyšla z protialkoholní léčebny.

Svátky klidu a míru, Dánsko 2018, komedie/drama, 101 min., režie: Paprika Steenová, hrají: Paprika Steenová, Sofie Gråbølová, Patricia Schumannová, Lars Knutzon, Lars Brygmann a další.

Obal DVD

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám