Hlavní obsah

Nová DVD: Fair Play, Americká krása, Beetlejuice a Čistá duše

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází na DVD film režisérky Andrey Sedláčkové Fair Play, který byl vybrán do širšího seznamu filmů, jež se budou ucházet o Evropskou filmovou cenu, a který Česká filmová a televizní akademie vysílá i do oscarového klání. V edici DVD bestsellery vychází několik filmových hitů minulých let. Drama Americká krása režiséra Sama Mendese, duchařská komedie Tima Burtona Beetlejuice a Čistá duše s Russellem Crowem v titulní roli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 39. týden

Článek

Fair Play

Nová DVD

Film se zabývá problematikou státem organizovaného dopingu vrcholových sportovců v osmdesátých letech v Československu. Mladičká sprinterka Anna, její matka a trenér doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry. Trenér jí začne bez jejího vědomí podávat anabolické steroidy. Časem se Anna dozvídá pravdu.

Fair Play, ČR/ Slovensko/ Německo 2014, drama, 96 min., režie: Andrea Sedláčková, hrají: Judit Bárdosová, Aňa Geislerová, Eva Josefíková, Roman Luknár, Ondřej Novák a další.

Americká krása

Nová DVD

Na první pohled jsou Burnhamovi šťastnou rodinou, kde je vše zalito sluncem. Nikdo se nediví, že paní Burnhamová je věčně samý úsměv – alespoň na veřejnosti. Ve skutečnosti je ale všechno jinak... Obraz dokonalosti kazí otec Lester. Není tím ramenatým, snědým mužem z obálek časopisů, a co hůř, dává najevo, že se mu nedaří a že je nespokojen se životem...

Americká krása, USA 1999, drama, 122 min., režie: Sam Mendes, hrají: Kevin Spacey, Annette Beningová, Thora Birchová a další.

Beetlejuice 

Nová DVD

Co zbývá manželskému páru duchů, když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil.

Beetlejuice, USA 1988, komedie, 92 min., režie: Tim Burton, hrají: Alec Baldwin, Geena Davisová, Michael Keaton, Winona Ryderová a další.

Čistá duše

Nová DVD

Film inspirovaný autentickým životním příběhem Johna Forbese Nashe ml., nositele Nobelovy ceny za ekonomii. Mladý student John se v ničem nepodobá svým vrstevníkům na prestižní univerzitě. Je doslova posedlý touhou po objevu „originální myšlenky“. Nalezne ji, získá skvělé postavení, ožení se, založí rodinu. Jednoho dne si však jeho žena musí připustit, že to, co bylo dosud u Johna považováno za podivínství, je závažnou psychickou chorobou.

Čistá duše, USA 2001, drama, 134 min., režie: Ron Howard, hrají: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connellyová, Christopher Plummer, Paul Bettany a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám