Hlavní obsah

Nová alba: Thirty Seconds To Mars, Ash, Corinne Bailey Rae či Tereza Hrabini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač se to zdá předčasné, vydavatelé hudebních alb již pomalu zbrojí na Vánoce. Na trh se tedy začíná dostávat větší množství nahrávek a přicházejí i výrazná jména, případně ti, kteří dlouho nic nevydali. Takoví Thirty Seconds To Mars nebo Ash mají novinku po pěti letech.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Thirty Seconds To Mars: It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day

Americká rocková kapela Thirty Seconds To Mars, jejíž sestavu tvoří bratrské duo Jared a Shannon Letovi, vydává nové album, šesté studiové. Využívá na něm jak svou schopnost vymýšlet dobré melodie, tak vztah k elektronice.

Foto: Universal Music

Obal alba

Ash: Race The Night

Britská formace Ash proslula již v devadesátých letech. Novinka je její osmou písňovou sbírkou, která si, podle slov muzikantů, libuje v čiré radosti z toho, že kapela přežila do dnešních časů. V textech nabádá k tomu uchopit všechny výzvy pevně do rukou.

Foto: Fierce Panda

Obal alba

Corinne Bailey Rae: Black Rainbows

Čtvrté album britské zpěvačky, hudebnice a skladatelky bylo inspirováno výstavou černošského umělce Theastera Gatese v Chicagu, které se zúčastnila a která v ní evokovala hrůzy myšlenky otroctví, také ale spiritualitu, krásu, naději a svobodu.

Foto: Black Rainbows

Obal alba

Corey Taylor: CMF2

Jde o druhé sólové album zpěváka skupiny Slipknot či Stone Sour Coreyho Taylora. Tvrdí, že pokud byl jeho rockový debut o tom, odkud hudebně pochází, novinka se zaměřila na to, kam v muzice směřuje.

Foto: BMG

Obal alba

Willie Nelson: Bluegrass

Bluegrass je čtyřiasedmdesáté sólové studiové album dnes devadesátiletého amerického zpěváka a skladatele Willieho Nelsona. Produkoval ho Buddy Cannon a je Nelsonovým prvním kompletem bluegrassové hudby. Obsahuje dvanáct reinterpretací písní z jeho staršího katalogu.

Foto: Legacy

Obal alba

Tereza Hrabini: Přerod

Tereza Hrabini debutuje kolekcí Přerod. Nabízí na ní osm autorských písní v ambientní náladě. Kytara a jemná elektronika prostupují skladby, které její hlas povznáší do snových dálek.

Foto: Indies Scope

Obal alba

Precedens: Doba ledová

Pražská kapela Precedens, která je na scéně již více než čtyřicet let, vydává v reedici debut Doba ledová (1987). Na svou dobu přelomová deska byla ukázkou českého novoromantismu. Její silnou položkou jsou nadčasové skladby i zpěv Báry Basikové.

Foto: Supraphon

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám