Hlavní obsah

Nová alba: Nick Cave a Warren Ellis, Panoptiko, Eva Emingerová či Dunaj

Těsně před vánočními svátky ještě upozorňujeme na některá zajímavá alba, která vyšla v posledních dnech. Je mezi nimi například další soundtrack dvojice Nick Cave a Warren Ellis. Na trh se dostaly i další české desky.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Nick Cave, Warren Ellis: La Panthére Des Neiges

Nick Cave a Warren Ellis natočili soundtrack k francouzskému přírodopisnému dokumentu La Panthére Des Neiges. Podle obou hudebníků je to jeden z nejkrásnějších snímků, na jakých se kdy podíleli.

Foto: Invada Records

Nové album

Panoptiko: Poslední tango

Moravská rocková kapela Panoptiko nahrála první album. Představuje na něm jedenáct skladeb, velmi řízných, agresivních a tažných. Silnou stránkou jsou zpěvné refrény, vtipné texty a instrumentální zručnost muzikantů, kteří vystupují ve sjednocených historických kostýmech.

Foto: archiv kapely

Nové album

Eva Emingerová: Smile

Nové album Evy Emingerové přináší mix slavných jazzových standardů a vlastní tvorby. Její písně vznikly ve spolupráci s textařem Dušanem Prokopem, duety nazpívala se svou dcerou Magdalenou Dostálovou. Na albu se podílela řada hostů, například Jiří Stivín či Zdeněk Fišer.

Foto: Radioservis

Nové album

Dunaj: Reloaded - The Best of 1988-1996

Kolekce mapuje uměleckou dráhu představitele brněnské alternativní hudby, kapely Dunaj. Na dvojvinylu a CD knize se obrací do své historie, která je ohraničena lety 1987-1998. Činnost tehdy ukončila po smrti svého frontmana Jiřího Kolšovského. V roce 2017 se kapela vrátila na pódia v sestavě Vladimír Václavek, Josef Ostřanský a Pavel Koudelka.

Foto: Pavian Records

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám