Hlavní obsah

Nová alba: Muse, Machine Head, Matt Maeson a Annabelle

Poslední prázdninový termín přinesl očekávanou novou desku významné britské skupiny Muse, která už několikrát vystoupila v České republice. S novými písněmi přišli i metaloví Machine Head či písničkář Matt Maeson. První ucelenější albovou sbírku vydala naděje české scény, zpěvačka Annabelle.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Muse: Will Of The People

Na devátém studiovém albu nabízejí britští Muse esenci toho, čím se v minulých letech na scéně prezentovali. V písních se pojí rock, glam rock, pop, alternativní rock a řada dalších vlivů, přičemž kapela v textech odráží současnou dobu.

Foto: Warner Music

Obal alba

Machine Head: Of Kingdom And Crown

Parta z americké Oklahomy, která je na scéně od roku 1991, přináší na svém desátém albu velmi razantní tvář heavy metalu. Jde o první desku v devadesátých letech velice populární kapely, na níž hraje kytarista Wacław Kiełtyka, jenž se k ní připojil koncem roku 2019.

Foto: Nuclear Blast

Obal alba

Matt Maeson: Never Had To Leave

Devětadvacetiletý americký písničkář Matt Maeson se hudebně příliš nevyhraňuje. V jeho nové tvorbě je cítit vliv folkové hudby, indie rocku i rocku šedesátých let. Je to jeho druhé album, velmi příjemné, zejména pokud jde o atmosféru.

Foto: Atlantic Records

Obal alba

Annabelle: Kidnap Me Pls

Česká zpěvačka Annabelle přichází se svým prvním minialbem. Po vydávání singlů je to její první větší projekt, na němž potvrzuje, že je skutečnou nadějí české hudební scény. Kromě jedné skladby, pod níž jsou podepsaní Muriel Beck a Leon Wolf, je autorem písní Ondřej Fiedler.

Foto: Universal Music

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám