Hlavní obsah

Nová alba: Madonna, Elton John, Arctic Monkeys a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden je na trhu s novými alby velice zajímavý výběr. Vychází záznam z loňských amerických koncertů zpěvačky Madonny, novinka Eltona Johna, která byla několikrát posunuta a přejmenována, a také páté album vynikajících Arctic Monkeys. Ani další dílka nejsou marná.

Článek

Madonna: MDNA World Tour

Foto: Foto Universal Music

Koncertní album americké popové zpěvačky Madonny přináší záznam z jejích dvou koncertů v American Airlines Areně v Miami loni v listopadu. Uskutečnily se v rámci turné k desce MDNA, ze které byla také většina skladeb představena naživo. Lépe je zhlédnout DVD záznam. Na CD je spousta hluchých míst způsobených tím, že se na pódiu buď nic moc nedělo, anebo se promítalo video či pouze tančilo.

Elton John: The Diving Board

Foto: Foto Universal Music

Nové album britského zpěváka, skladatele a hudebníka Eltona Johna je třicáté v jeho kariéře. Jsou na něm patrné vlivy gospelu, country, jazzu nebo blues, tedy vesměs amerických hudebních stylů. Kolekce je vedena ve středním tempu a nabízí příjemné písničky tak, jak to Elton John dělal během své kariéry vždy.

Arctic Monkeys: AM

Foto: Foto Isound

Páté studiové album britských Arctic Monkeys bohužel vynikající debut nepřekonalo. Přesto se Arctic Monkeys nadále jeví jako moderní kapela, která se snaží svůj zvuk rozvíjet a vymýšlí do něho nové podněty a vylepšení. Novou desku produkovali Ross Orton a James Ford, jako hosté se na ní objevují Josh Homme, Bill Ryder-Jones a Pete Thomas. Natáčelo se od srpna 2012 do června 2013 v Los Angeles.

Avicii: True

Debutové studiové album švédského dýdžeje s uměleckým jménem Avicii přináší překvapivě písničky, které nestojí na tanečním rytmu, naopak mají jasnou stavbu, náladu i melodickou linku. Na nahrávce spolupracovali i americký kytarista Nile Rodgers, countryový hudebník Mac Davis, Mike Einziger ze skupiny Incubus, Dan Reynolds z kapely Imagine Dragons, zpěvák Adam Lambert a další. Je to velmi zajímavá deska.

Různí: Sanitka

Foto: Foto Parlophone

Skladateli a producentovi Danielu Bartákovi se na soundtracku k pokračování televizního seriálu podařilo navázat na hudbu k první sérii s hitem Můj čas v podání Hany Zagorové, Petra Kotvalda a Stanislava Hložka. Novinkou je písnička Don’t Give Up v podání skladatele a živá nahrávka skladby Viléma Čoka Když do pekla, tak s kytarou na krku.

The Weeknd: Kiss Land

Kiss Land je debutové studiové album kanadského zpěváka, skladatele a producenta, který si říká The Weeknd. Na kolekci se pohybuje v oblasti r’n’b. Jednotlivé skladby mají sice co do nálady přitažlivou atmosféru, fakticky ale působí unaveně, monotónně a nenápaditě.

Rise Against: Long Forgotten Songs: B-Sides And Covers 2000-2013

Foto: Foto Universal Music

Na kompilaci amerických hardcorepunkových Rise Against jsou B-strany singlů a některé coververze tak, jak je kapela nahrála v minulých třech letech. Silná energie a svěžest v nich dokázala udržet bez problémů.

The Strypes: Snapshot

Foto: Foto Universal Music

The Strypes je pět let existující kapela z Irska. Její debutové album Snapshot přináší jasný odkaz na hudbu šedesátých let, a to jak po stránce zvukové, tak energické i aranžérské. Je to nicméně výborná deska, dokladující, že v současné době je moderní otáčet se zpět.

Reklama

Výběr článků

Načítám