Hlavní obsah

Nová alba: Ariana Grande, Olympic, Sam Smith a další

Právo, Jaroslav Špulák

Na trh se dostávají mimo jiné další vánoční alba. V posledních dnech se pod takovými podepsali třeba Goo Goo Dolls nebo Meghan Trainorová. Do toho přichází s rockovou novinkou Olympic a Ariana Grande dál brázdí popové cesty.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Ariana Grande: Positions

Positions je šesté studiové album americké zpěvačky Ariany Grande. Spolupracovala na něm s řadou producentů včetně Tommyho Browna, Anthonyho M. Jonese či Charlese Andersona. V textech zpěvačka pojednává často o tématech sexu, stylově stojí nakročena mezi r’n’b, popem a trapem.

Foto: Republic

Nové album

Olympic: Kaťata

Skupina Olympic se na svém novém albu vrátila k rázné rockové hudbě. Současně představila svého nového klávesistu Pavla Březinu, jenž s ním nahrával poprvé. Textaři, většinou mladší generace, dodali obsah občas provokativního, na současnou dobu až prudce nekorektního typu.

Foto: Supraphon

Nové album

Sam Smith: Love Goes

Love Goes je třetí studiové album anglického zpěváka a skladatele Sama Smithe. Původně se mělo jmenovat To Die For a mělo být vydáno v červnu 2020, ale kvůli pandemii koronaviru bylo odloženo. Smith cítil, že by bylo necitlivé používat slovo „zemřít“ v názvu kvůli tomu, čím prošlo mnoho lidí.

Foto: Capitol

Nové album

Bring Me The Horizon: Post Human: Survival Horror

Post Human: Survival Horror je nové minialbum alternativně-metalové britské kapely Bring Me The Horizon. Produkovali ho zpěvák Oliver Sykes, klávesista Jordan Fish a skladatel Mick Gordon. Je to první ze série čtyř EP, která skupina vydá v rámci projektu Post Human. Na desce, jež trvá něco málo přes třicet minut, je devět skladeb.

Foto: Sony Music

Nové album

Goo Goo Dolls: It’s Christmas All Over

Rockové kapela Goo Goo Dolls existuje už od roku 1986. Novinka je její vánoční album. Kapela vzala některé slavné historické skladby a nahrála je po svém. Verze nicméně nejsou příliš progresivní, pročež vzniklo průměrné sváteční album jedné rockové kapely.

Foto: Warner Music

Nové album

Meghan Trainor: A Very Trainor Christmas

A Very Trainor Christmas je první vánoční album americké písničkářky Meghan Trainorové. Obsahuje coververze vánočních standardů a šest původních nahrávek. Na album si přizvala řadu hostů i producentů.

Foto: Epic

Nové album

Miroslav Paleček: Písně domova (Pocta Jaroslavu Seifertovi)

Již 12. listopadu oslaví písničkář Miroslav Paleček pětasedmdesáté narozeniny. K nim sobě i posluchačům nachystal speciální dárek. Několik let příprav přineslo souhlas dědiců nositele Nobelovy ceny za literaturu Jaroslava Seiferta se zhudebněním sedmnácti básní a nalezení nejvhodnějších melodií.

Foto: Supraphon

Nové album

Elvis Costello: Hey Clockface

Britský zpěvák a skladatel Elvis Costello patří k velmi aktivním a novinka je jeho již jednatřicátá studiová deska. Protagonista na ní stojí mezi svými oblíbenými žánry, kterými jsou new wave, power pop nebo alternativní rock.

Foto: Concord

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám