Hlavní obsah

Noční recepční do ČT, Rapl do Ameriky

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize zakoupila na mezinárodním televizním festivalu v Cannes čtrnáct seriálů. Jsou mezi nimi například Noční recepční s Hughem Lauriem nebo britský seriál Broadchurch. Naši diváci uvidí také třetí řadu Domu z karet či historickou minisérii Boj o těžkou vodu.

Foto: Česká televize

Snímek ze seriálu Rapl.

Článek

Noční recepční (The Night Manager) patří mezi světové seriálové hity. Minisérie natočená podle stejnojmenného románu klasika špionážní literatury Johna le Carrého proti sobě svedla dvě herecké hvězdy. Tom Hiddleston je rekrutován britskou tajnou službou, aby infiltroval organizaci obchodníka se zbraněmi ztvárněného Hughem Lauriem. Hvězdně obsazený je také další britský počin Wolf Hall, pojednávající o Jindřichu VIII. (Damian Lewis) a jeho prvním ministrovi Thomasi Cromwellovi (Mark Rylance).

O českou televizní produkci byl tradičně zájem. Křemílek a Vochomůrka se prodali do Maďarska, Já, Mattoni do Portugalska nebo Číny a seriál Rapl na americký trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám