Hlavní obsah

Nezapomenutelná show Kendricka Lamara

V pondělí vystoupil v pražské O2 areně americký raper a čtrnáctinásobný držitel ceny Grammy Kendrick Lamar. Na The Big Steppers Tour ho doprovází jeho bratranec a spolupracovník Baby Keem, jenž mu dělal předskokana.

Foto: Greg Noire, Bez zdroje

Kendrick Lamar v Praze zaujal.

Článek

V mnoha ohledech působil koncert jako experimentální divadelní show v melodramatickém duchu. Světově uznávaný umělec na turné představuje Mr. Morale & The Big Steppers, své úspěšné album s ostrým sociálním komentářem, na němž jsou k zaslechnutí ohlasy moderního jazzu, funku a soulu. Nicméně zaznělo i dost písní z jeho starší tvorby.

Role supportu se zhostili Keem a Tanna Leone a oba byli zásadní i pro hlavní set, v němž se také objevili na pódiu. Co se vizuální stránky týče, Lamar vedl show v minimalistickém duchu. Na pódiu byla monumentální krychle, která zároveň působila velice jemně, jelikož byla tvořena světlými závěsy. Uprostřed arény pak visela další, jež se během představení snesla až na pódium, které bylo tvořeno úzkou cestou vedoucí mezi diváky.

Foto: Greg Noire, Bez zdroje

Kendrick Lamar se v Praze představil poprvé.

Po ní zhruba v polovině koncertu přišly čtyři postavy oblečené v ochranných oděvech proti koronaviru, aby Lamarovi provedly test na covid-19, a poté ho označily za kontaminovaného. Ten se potom v krychli vznesl o několik metrů výše a pokračoval v koncertu další písní, zatímco na něj oslněné publikum vzhlíželo.

Dynamiku celého vystoupení podtrhli talentovaní tanečníci, jejichž pohyby skvěle prezentovaly pocity, které člověk vnímá, když slyší Lamarovu hudbu. Veškeré vizualizace a celková atmosféra se měnily společně s každou další písní.

Foto: Greg Noire, Bez zdroje

Kendrick Lamar zpíval před zaplněnou halou.

Zatímco umělec svědomitě procházel všemi svými hity, diváci se jim poddávali a přirozeně na ně reagovali. Dotvářeli tak zpočátku mlhavou, postupně gradující, a hlavně vzrušující atmosféru, třeba když si rozsvítili své mobilní telefony a ve tmě se náhle rozzářily tisíce světel připomínající hvězdnou oblohu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám