Hlavní obsah

Never Sol, house i reggae. Febiofest nabídne koncerty zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový Febiofest doprovodí v Praze tradičně i hudební program. V Radlické kulturní sportovně nedaleko CineStaru Praha – Anděl vystoupí od 24. do 30. března řada skupin a dýdžejů během programu OFF, který bude opět zdarma.

Foto: Febiofest

Never Sol

Článek

Účast na OFF přislíbili Never Sol, Smola a Hrušky nebo regéčkáři a Cocoman & Messenjah. Pod značkou Never Sol vystupuje zpěvačka, klavíristka a skladatelka Sára Vondrášková, která je považována za velkou naději českého indie-popu. Poprvé se o ní začalo mluvit kvůli baladě Lay Down z oceňovaného filmu Ve stínu. Ve spolupráci s producentem Janem P. Muchowem pak vzniklo celé  album Under Quiet.

Kromě ní zahrají také soul-jazzoví Pitch Bender nebo Vr/nobody, Schwarzprior, Levitate a řada dýdžejů. Mimo jiné zazní house dýdžeje Bosky z norského Tromsø, rytmy dýdžejky They a dýdžejů Mikkim či Ultrafino.

Foto: Petr Horník, Právo

Agnieszka Hollandová natočí nový film.

Na stejném místě vedle hudby proběhnou i workshopy, diskuze a projekce se  zahraničními hosty festivalu. Diskutovat přijdou i takové osobnosti jako polská režisérka Agnieszka Hollandová, režisér Abel Ferrara, kameraman Peter Zeitlinger a kameraman Peter Suschitzky.

„V místě doprovodného programu bude také fungovat digitální sklep pro nadšence nových technologií, virtuální reality a audiovizuálních instalací, a to i pro nejmladší návštěvníky festivalu. Chybět nebude také interaktivní Instalace NaFILM!, kde bude možné zasednout za mixážní pult a dotvořit k původně němému filmu ruchy, atmosféru a dialog. V rámci workshopů OFF programu si budou zájemci také moci vyzkoušet například ploškovou animaci či vytvořit filmový štáb, který pod vedením profesionálních filmařů společně vymyslí, natočí a sestříhá svůj krátký film,” dodala za pořadatele Martina Chvojka Reková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám