Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 9. díl: Start

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Privatizační proces postupuje: majetek ještě není převeden, ale už přichází nové vedení. Ředitelem nemocnice se stane Cvach. Verner se musel spokojit s místem náměstka. Ve správní radě je Blažej, i doktor Sova s Kateřinou.

Foto: Michaela Mitáčková

Čokoládu mlsaly především děti.

Článek

Machovec je na svém ranním kafi u Máši a cítí se ze všeho vyšachován. Dojde mu, že právě Máša psala anonymy na Novosada. Blažej se na poradě ortopedie přizná ke své občas nefungující ruce a Machovce nemíní ani náhodou vyhodit. Ten se cítí tak ponížený, že začne pít.

Čeňková přijde za Blažejem s žádostí, že chce odejít z nemocnice. Blažej ji odvede k psychiatričce Machovcové, ta mu ale řekne, že Bety je sice v přechodu, ale v pořádku. Jen chce žít jinak, což udělá. Čeňková odjede do sousedního města a nechá se angažovat agenturou na hlídání dětí. Blažej ji kryje mimořádnou dovolenou.

Vztah s Naďou Šulcovou pokračuje. Personální situaci ortopedie, odkud odešla a Bety a odchází Novosad, začne razantně řešit Cvach. Navrhne Blažejovi, aby si vzal k sobě Arnošta. Ina protestuje: nechce, aby bydlel u nich, v Janově pokoji.

Václava Pěnkavu napadnou zaměstnanci. Mají dluhy, které nemohou splácet. Půjčili si, protože se spolehli na sliby dobrého zaměstnání, a navíc ho podezírají, že má podíl na podvodu s Halmanem. Václav, kterému hodily kámen do okna, přestane vycházet z domu, protože se bojí podívat lidem do očí.

Eliška Králová se vdává, prof. Řehoř je na svatbě a všichni si myslí, že je to její otec, jenže se to nesmí říkat. Dana je z toho zoufalá, vyčítá to Řehořovi, ale i sobě, protože svým mlčením situaci zavinila.

:. 10. díl přineseme v pondělí 22. prosince ve 20:00 hod

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám