Hlavní obsah

Návrat Pavla Bobka proběhl na Rock for People

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý den hudebního festivalu Rock for People sice ráno pokropil déšť, odpoledne se ale vyčasilo a v podvečer svítilo sluníčko. Po deštivé neděli přišlo pětadvaceti tisícům návštěvníků příjemné pondělí vhod. Program festivalu je navíc nesmírně nabitý a pomalu graduje.

Foto: Archiv, Právo

Pavel Bobek

Článek

Před večerním finále v podobě koncertu My Chemical Romance, podle pořadatelů nejdražší kapely letošního ročníku festivalu, to měli diváci těžké. V jednu chvíli museli například volit mezi vystoupením John Butler Tria a jeho skvělým australským country se výbornými instrumentálními výkony a koncertem skupiny Druhá tráva s Robertem Křesťanem a na něj navazujícím vystoupením Pavla Bobka.

Ten se na pódiu objevil po třech měsících nuceného odpočinku, které si vyžádaly jeho zdravotní potíže. Zazpíval nicméně své nejslavnější skladby, diváci jej nadšeně vytleskávali a nakonec musel ještě za doprovodu Druhé trávy jednu písničku přidat.

„Tenhle koncert je pro mě trochu zázrak. Na jednu stranu jsem se na něj těšil, na druhou jsem měl obavy z toho, jak to zvládnu. Nakonec jsem se cítil výtečně a jsem rád, že se vystoupení podařilo. Hodnotím ho pozitivně,“ řekl Novinkám.cz po svém setu na Rock for People Bobek.

Potvrzená obliba Levellers

Fanouškům se během druhého oficiálního dne Rock for People představili také slovenští Polemic, kteří byli za své ska odměněni velkou odezvou, drsní Australané Parkway Drive, jež si zadělali v České republice na velký respekt, nebo třeba britští Levellers, kteří do Festival Parku v Hradci Králové přijeli s předstihem a během dne si užívali společnosti českých muzikantů v baru za pódiem. Jejich koncert pak znovu potvrdil, že keltskými prvky vyzdobený rock má české publikum rádo.

Příjemný byl podvečerní koncert britských White Lies. Pravda, tahle temná kapela by asi potřebovala na svůj pódiový program tmu, nicméně atmosféra jejích písniček divákům k pozitivním pocitům viditelně i slyšitelně zcela stačila.

Svou novou desku Našim klientům pokřtila na festivalu skupina Wohnout. Hrála ve stanu pro bezmála sedm tisíc diváků a naplnila ho po okraj. Divákům navíc rozdávala své speciální noviny, které velmi vtipně popisují vznik alba.

V pondělí večer se představí ještě Divokej Bill, The Wombats, My Chemical Romance, Primus nebo Asian Dub Foundation.

Rock for People potrvá do úterní noci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám