Hlavní obsah

Natalie si vyšlápne na Větrnou hůrku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Natalie Portmanová bude muset odvyknout odlehčeným kostýmkům a začne se seznamovat s nepohodlnou módou 19. století. Dostala totiž roli Kateřiny v nové adaptaci známého románu Emily Brontëové Wuthering Heights (Bouřlivé výšiny či Na větrné hůrce), který je dnes považován za jedno z nejvýznamnějších děl anglické literatury.

Foto: Reuters

Natalie Portmanová

Článek

Režisér John Maybury zdaleka není prvním, koho napadlo převést dílo Emily Brontëové na plátno. V roce 1939 se promítala verze s Laurencem Olivierem a Merle Oberonovou a také podstatně novější remake z roku 1992 s Ralphem Fiennesem a Juliette Binocheovou si získal své obdivovatele.

Sychravý román z anglického venkova 19. století zpracovala do podoby filmového scénáře Olivia Hetreedová, která se podepsala mimo jiné i pod Dívku s perlou. Na další informace si však romantičtí příznivci odlehlých studených venkovských sídel a příběhů o lásce, zradě a pomstě budu muset ještě počkat. Zatím není jisté, kdo bude Heatcliffem, ani obsazení dalších rolí studio nezvěřejnilo.

Natalie Portmanová, která je široké veřejnosti známa hlavně z Hvězdných válek, se letos v kinech objeví v romaticko-válečném dramatu o veteránovi z Afghánistánu Bratři.

Na filmových serverech se v poslední době objevují také lehce pikantní informace o tom, že herečka připravuje na rok 2010 jakousi asijskou fantasy kung-fu verzi Sněhurky a sedmi trpaslíků pod názvem Snow and the Seven. O filmu zatím nejsou žádné oficiální informace, ale v každém případě to vypadá, že jistější bude zajít spíše na Emily Brontëovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám