Hlavní obsah

Na Waitse pustí jen lidi s natištěným jménem na vstupence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru před českým publikem zažije v pondělí 21. července v Kongresovém centru v Praze americký písničkář Tom Waits. Organizátoři jeho koncertu, který se bude v úterý opakovat, zvolili v Česku dosud neobvyklý způsob distribuce vstupenek. Na každé je totiž přímo vytištěno jméno jejího majitele a lidé si je mohli zakoupit pouze přes internet.

Článek

Při vstupu do koncertního sálu se budou muset pořadatelům prokázat svým občanským průkazem nebo cestovním pasem. Nebudou-li vytištěné údaje na lístku souhlasit s předloženými dokumenty, pořadatelé zájemce o vystoupení do sálu nepustí.

Koncert začíná ve 20:00 hodin. Organizátoři doporučují návštěvníkům, aby raději přišli o dvě hodiny dříve kvůli složitým kontrolám. Waits bude nejen zpívat, hrát na kytaru a klavír, ale i vtipkovat.

Podle pořadatelů byly vstupenky na oba pražské koncerty rychle vyprodány. Tento týden dali do prodeje ještě stovku lístků z nevyužitých rezervací; i krátce poté internetová stránka prodejce hlásila, že jsou již prodány.

Waits evropskou část svého turné zahájil před týdnem ve Španělsku a zakončí ji na přelomu července a srpna v Irsku. Pražské koncerty budou jeho jedinými zastávkami ve střední Evropě.

Waits zatím v Česku nikdy nevystoupoval

Osmapadesátiletý kalifornský zpěvák a herec Waits se v Praze zastaví během svého turné nazvaného Glitter and Doom.

Na scéně jej doprovodí baskytarista Seth Ford Young, kytarista Omar Torrez, klávesista Patrick Warren, bubeník Casey Waits a hráč na saxofon, harmoniku a kytaru Vincent Henry. Waits patří k nemnoha dlouhodobě uznávaným žijícím osobnostem světové populární hudby, které dosud v Česku nikdy nevystoupily.

Waitse proslavily jeho často pochmurné písně, jež zpívá charakteristickým chraplavým hlasem. Jeho hudba vychází z jazzu a blues, Waits se však nevyhýbá ani zvukovým experimentům. Dvojnásobný držitel ceny Grammy nejprve vystřídal řadu nejrůznějších profesí, než v roce 1973 vydal debutové album Closing Time.

Dosud má na kontě dvě desítky desek; zatím posledním přírůstkem Waitsovy diskografie je dva roky staré trojalbum Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards.

Reklama

Související témata:

Související články

Tom Waits vystoupí poprvé v Praze

Legendární americký zpěvák a hudebník Tom Waits vystoupí poprvé v Praze. Dva koncerty naplánované na 21. a 22. července se uskuteční v pražském Kongresovém...

Výběr článků

Načítám