Hlavní obsah

Na vyhlášení Country Music Awards se radoval Toby Keith

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Přestože Alan Jackons měl osm nominací na ceny Country Music Awards, které byly vyhlášeny ve středu v Las Vegas, nejvíce se radoval Toby Keith. Ten získal čtyři ceny. Byl vyhlášen bavičem roku, nejlepším zpěvákem a jeho album Shock'n Y'All se stalo deskou roku. Čtvrtou cenu dostal za video.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Akademie udělovala ceny letos po devětatřicáté, ale teprve podruhé se slavnostní předávání konalo v Las Vegas a ne v Los Angeles. Hostitelkou slavnostního večera byla country zpěvačka Reba McEntireová. V rámci večera vystoupili Tim McGraw a Willie Nelson.

Píseň Alana Jacksona, který získal dvě ceny, It's Five O'Clock Somewhere byla vyhlášena nejlepší nahrávkou, písní roku se stala skladba Three Wooden Crosses Randyho Travise. Zpěvačkou roku se stala Martina McBride, která si odnesla cenu i za humanitární aktivity. Nejlepší duo vytvořili zpěváci Kix Brooks a Ronnie Dunn. Objevem roku se stal Dierks Bentley a nejlepší vokální skupinou je Rascal Flatts.

O devíti vítězích rozhodovaly  tři tisíce členů akademie. Ve dvou kategoriích letos poprvé hlasovali diváci.

Související témata:

Výběr článků

Načítám