Hlavní obsah

Na pražském Metronome festivalu vystoupí Nick Cave i Beck

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský zpěvák, hudebník a spisovatel Nick Cave bude s kapelou The Bad Seeds jednou z hvězd festivalu Metronome Prague 23. – 26. června 2022.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nick Cave je hudebník i spisovatel.

Článek

Cave začínal v sedmdesátých letech ve skupině The Birthday Party. Později založil skupinu Nick Cave and the Bad Seeds, která hraje dodnes. V letech 2006 až 2011 působil ve skupině Grinderman. Napsal také romány A uzřela oslice anděla nebo Smrt Zajdy Munroa a zahrál si ve filmech Nebe nad Berlínem či Rhinoceros Hunting in Budapest.

V ČR vystupuje od devadesátých let, poprvé se představil v roce 1992 v pražské Lucerně a česká metropole mu zřejmě přirostla k srdci - na albu Let Love In z roku 1994 má píseň Thirsty Dog inspirovanou tehdy kultovní pražskou hospodou Žíznivý pes.

Foto: Mikai Karl

Beck

Na festival má přijet také americký multižánrový skladatel, zpěvák a instrumentalista Beck. Proslavil se v devadesátých letech písničkou Loser. Dlouho zkoumal různé možnosti spojení blues, folku, rocku, hip-hopu a elektroniky a vyvinul si skutečně osobitý zvuk. Beck nikdy nezapadl do úplného mainstreamu, přesto je slavný.

První úspěšné LP album se jmenovalo Mellow Gold a za následující Odelay už získal dvě ceny Grammy (kategorie alternativní album a mužský rockový pěvecký výkon). Zatím poslední z řady Beckových desek je Hyperspace z roku 2019, rovněž ozdobená cenou Grammy.

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2022 je spuštěn na www.metronome.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám