Hlavní obsah

Na O2 Sázavafestu více hvězd než loni

Právo, Jaroslav Špulák

Výrazný programový posun směrem k prezentaci zahraničních hudebních hostů nabízí osmý ročník O2 Sázavafestu, který oficiálně začne ve čtvrtek ve 13 hodin v Kácově na Kutnohorsku. Potrvá do nedělního rána. Středem divácké pozornosti bude například americký zpěvák Sean Kingston, vlastním jménem Kisean Anderson, jenž se rozhodl vzdát v uměleckém pseudonymu hold hlavnímu městu Jamajky, kde vyrůstal a seznamoval se s hudbou. Celosvětově proslul hitem Beautiful Girls. Na festivalu se představí dnes ve 22.30 hodin.

Článek

Své diváky si najdou švýcarští elektronoiseoví Young Gods (zahrají zítra ve 23 hodin), německé synthipopová akvizice Camouflage (sobotní půlnoc), letití propagátoři ska a reggae Skatalites z Jamajky (sobota 23 hodin), taneční hvězdy Transglobal Underground z Británie (pátek 0.10 hod.) či Sister Bliss, členka skupiny Faithless, která v sobotu v noci nabídne dýdžejský set na závěr festivalu.

Z českých taháků v Kácově vystoupí Kamil Střihavka, Anna K, Wohnout, Vypsaná fixa či Kryštof. V pátek ve 20 hodin se odbude vzpomínkový jam na předčasně zesnulého bubeníka skupiny Chinaski Pavla Grohmana.

„Předprodej se pohybuje zhruba ve stejných číslech jako loni, to znamená, že by opět mohlo přijít kolem patnácti tisíc diváků,“ řekl Právu ředitel akce Pavel Kloupar. „Počasí se není třeba bát. Kdyby pršelo, tak alespoň vyzkoušíme kapacitu velkého tanečního stanu, kam by se měly vejít tři tisíce lidí.“ Vstupenka na místě stojí 1100 Kč.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám