Hlavní obsah

Na Hrad se vrací žárlivý Othello

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr Letních shakespearovských slavností na Pražském hradě bude patřit inscenaci Shakerspearovy slavné tragédie Othello. Na nádvoří Nejvyššího purkrabství se po Bouři a komedii Jak se vám líbí od pátečního večera vrací příběh žárlivého Maura a něžné Desdemony v nastudování režiséra Petra Kracika.

Článek

V titulní roli se po roce objeví opět Michal Dlouhý (alternuje Martin Zahálka), Desdemonu hraje Lucie Vondráčková nebo Zuzana Vejvodová a intrikánského Jaga Oldřich Navrátil.

"Othella vidím jako zralého muže, který se díky Desdemoně konečně odhodlá naplno prožít svoji životní lásku," říká o svém pojetí Othella režisér Petr Kracik.

Lucie Vondráčková přistupuje k návratu do role Desdemony odpovědně: "Mám na jevišti ráda pocit naprosté svobody. A tu mi dává jenom dokonale naučený text, proto jsem si ho už od května začala opakovat. Hrát po roce Julii, Desdemonu, nebo kohokoli dalšího není žádná legrace. Ale zase máte pocit, že jste zdolali velehoru."

Othello se na Pražském hradu bude hrát až do 14. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám