Hlavní obsah

Na festival Romů míří Martina Balogová, Kale či Gypsy Brothers

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 4. do 6. července se koná v Plzni AraFest - festival romské kultury. Vstup na všechny akce bude zdarma.

Foto: Kale

Kale

Článek

„Festival ve čtvrtek zahájí vernisáž výstavy s názvem Futuroma, která se zaměřuje na propojování mladých talentů se zkušenými mentory a zaobírá se palčivými tématy dneška. Opravdu je skutečnost, že většina současných elit pochází z jednoho etnika, normální? Odpověď možná poskytne právě tato výstava fotografií, která vznikla při příležitosti Mezinárodního dne Romů a jejím uměleckým garantem je Jan Mihaliček,“ uvedla za pořadatele Charlota Dědková.

V pátek se bude hlavně tančit. Taneční workshop se koná U Branky od 16:00 pod vedením skupiny Salut Roma a Veroniky a Ireny Kačových.

„Na Mlýnské strouze si mohou návštěvníci přijít poslechnout Gypsy Jazz v podání Marty Balážové a Tibora Židy. Veselí vyvrcholí ve 20:00 hod. v Zach’s Pubu, který rozproudí David Kraus společně s Gypsy Brothers,“ dodala Dědková.

V sobotu od 16:00 začne koncert pod širým nebem, kde zazpívají Martina Balogová, Kale a Gitana, formace Lače Manuša nebo Kratejl Band.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám