Hlavní obsah

Mladé skupiny se utkají o pobyt v Paříži v soutěži Jazzfruit

Novinky, Stanislav Dvořák

V neděli vyvrcholí soutěž Jazzfruit, která souvisí s festivalem Mladí ladí jazz. Finále proběhne v 18.00 živě online nad pražskými střechami v centru Prahy. Moderovat bude Jakub Doležal, a kromě vystoupení všech 4 finalistů se můžeme těšit i na muzikantské battly. Streamovat se bude na Facebooku a Youtube kanálu Mladí ladí jazz a na sociálních sítích Českého rozhlasu Jazz.

Foto: Marek Šatara

Jay Delver

Článek

Hlasování fanoušků bude probíhat na Facebooku Mladí ladí jazz. Do finále postoupili B/Y Organism, Point of Few, Jay Delver a duo KI木.

„Jsem rád, že se nám podařilo soutěž udržet plynule v chodu i přes nepřízeň osudu. 30. dubna jsme jazzový svátek sice nemohli oslavit s finalisty Jazzfruit na Karlově náměstí, ale zvu tedy o měsíc později všechny jazzové příznivce na závěrečný souboj těch nejlepších online,“ uvedl za pořadatele Jan Gregar.

Finalisté Jazzfruit soutěží o hlavní Cenu Českých center, které poskytnou rezidenční pobyt v Paříži a zajištění dvou dalších zahraničních koncertů. Výherce druhého místa získá hodnotné ceny od Kytary.cz. Hlavní myšlenkou soutěže bylo podpořit muzikanty v současné nelehké situaci a zároveň přinést takový formát soutěže, aby byl atraktivní i pro její diváky, kteří mohli v semifinále hlasovat on-line, a stejnou možnost budou mít i při nedělním finále.

Foto: Daniel Bulatkin

B/Y Organism

V porotě zasednou Matěj Ruppert, Lenka Dusilová, Daniel Vojtíšek (ČRo Jazz), Naděžda Lhotská (Česká centra), Filip Černý (Kytary.cz), Libor Galia (SoundCzech) a Adam Kaňa (Mladí ladí jazz). „Nejsem paradoxně stoprocentním fandou jazzu, ale velmi mne překvapila vysoká úroveň většiny semifinalistů,“ říká šéf poroty Matěj Ruppert, jeden z těch, kteří budou během finále přímo na místě, a dodává s úsměvem: „Ale přiznávám se, že už mám pro finále svého tajného favorita.“

Reklama

Výběr článků

Načítám