Hlavní obsah

Miro Žbirka oslaví dvacet let Modrého alba

Právo, jaš

Zpěvák, hudebník a skladatel Miro Žbirka chystá pro své příznivce večer ve znamení dvacátého výročí vzniku Modrého alba. Součástí koncertu, který se odehraje 21. října v Lucerna Music Baru v Praze, bude křest nového vinylu i CD verze s bonusy a remasterovaným zvukem z Abbey Road studia v Londýně.

Foto: Petr Horník, Právo

Miro Žbirka chystá příjemný vzpomínkový večer.

Článek

Nachystaná je také premiéra dokumentu Co bolí, to přebolí – 20 let Modrého alba. Na pódiu Žbirka přivítá zpěvačku Marthu, která na zmíněné desce hostuje, a další.

Vstupenky na koncert 20 let Modrý album je možné získat i v rámci crowdfundingové kampaně na platformě Donio.cz, která je pro velký zájem prodloužena. Jsou mezi odměnami pro donátory, kteří se rozhodnou podpořit realizaci dokumentu Co bolí, to přebolí. „Modré album vzniklo před dvaceti lety. Strašně rychle to uteklo a já jsem rád, že těch dvacet let neuteklo zbytečně, protože toto album bude opět na světě,“ říká Žbirka.

Na desce nelze nepostřehnout nový, pro Žbirku do té doby netypický sound. Pod popovými melodiemi a akustickými či elektronickými nástroji jemně tepe elektronický puls a namixované zvuky, pod něž se podepsali producenti Honza Horáček a Aleš Zenkl.

Na nahrávání skladeb se podíleli i další hosté. David Koller hraje na bicí, Vladimír „Guma“ Kulhánek obsluhuje baskytaru a část klávesových partů nahrál Petr Malásek. Zajímavostí je, že úvodní skladba Jediná již předtím v éteru zazněla v podání kapely Wanastowi Vjecy, ovšem v české verzi.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám