Hlavní obsah

Mirek Kemel pokřtil své nové album. Kmotry byli Klára Melíšková a Viktor Tauš

Právo, Jaroslav Špulák

Písničkář (a také karikaturista deníku Právo) Mirek Kemel vydal před několika dny nové album Vlčí stopy. Kvůli jeho realizaci se na krátký čas odpojil od své stálé kapely a naopak se spojil s producentem a hudebníkem Petrem Ostrouchovem a jeho skupinou Blue Shadows. Vznikla deska, na níž se Kemel představuje v trochu jiném světle, s novým zvukem a v dobré autorské formě. Ve středu večer ji pokřtil v pražské Malostranské besedě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Okamžik křtu. Zleva producent a hudebník Petr Ostrouchov, herečka Klára Melíšková, režisér Viktor Tauš a Mirek Kemel.

Článek

Nebyl to jen tak obyčejný křest s koncertem. Kemel jej rozdělil na dvě části a pozval si během nich na pódium všechny muzikanty i přátele, kteří byli pro vznik alba důležití.

V první půli večera ho doprovázela jeho skupina posílená stálým hostem, hercem, zpěvákem a hudebníkem Vladimírem Javorským. V méně případech sáhli k písničkám z novinky, prezentovali především skladby starší. Pěvecky Kemela a spol. několikrát posílila Marie Puttnerová, která pak na pódiu pomáhala i ve druhé části večera.

Foto: Petr Hloušek, Právo

První polovinu koncertu odehrál Mirek Kemel se svou stálou skupinou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Vladimír Javorský, Mirek Kemel a Marie Puttnerová, tři hlasy koncertu.

Kemel prokládal koncert citacemi z několika svých kreslených vtipů, vysvětlil příběhy některých písniček a své kapele poděkoval za to, že mu bez rozpaků umožnila kvůli nahrávání nového alba se od ní vzdálit.

Po patnáctiminutové pauze přišel na pódium se skupinou Blue Shadows. S ní celou novinku natočil, její členové pracovali i na aranžích písniček. Kromě Puttnerové přicházel Kemela opakovaně ve vokálních partech podpořit i Vladimír Javorský.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ve druhé části večera doprovázela Mirka Kemela skupina Blue Shadows.

Kmotry desky Vlčí stopy se stali herečka Klára Melíšková a režisér Viktor Tauš. V publiku byla i herečka Pavla Beretová, které dala vlastně celý příběh novinky do pohybu. Před dvěma lety ztvárnila roli v klipu ke Kemelově skladbě Za naší stodolou. Oblíbila si jeho písně a ty pak poslouchala při filmovém natáčení s Viktorem Taušem. Ten si je díky jejímu doporučení oblíbil také a vybral si skladbu Za naší stodolou do své filmové série Vodník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mirek Kemel v Malostranské besedě.

O její nové zaranžování požádal Petra Ostrouchova a ten později Kemelovi nabídl nejenom spolupráci na novém albu, ale též své autorské schopnosti i kapelu Blue Shadows.

Malostranská beseda byla ve středu večer diváky zaplněna. Hudební večírek se křtem to byl příjemný, vlídný a nesmírně přátelský.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám