Hlavní obsah

Mirai se na albu opět inspirovali Japonskem

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěšných albech Konnichiwa a Arigato vydala včera frýdecko-místecká skupina Mirai novinku. Její třetí studiová deska se jmenuje Maneki Neko a jejím symbolem je japonská kočka štěstí. Živě ji skupina přehraje na exkluzivních křtech 22. listopadu v Praze, 24. listopadu v Brně a 29. listopadu ve Frýdku-Místku.

Foto: ČTK/Kamaryt Michal

V roce 2018 dostala skupina Mirai cenu Anděl za objev roku 2017.

Článek

Na hudebně i textově pestrém albu se nechala i tentokrát inspirovat japonskou kulturou. Kromě jeho názvu o tom svědčí i obal desky. Spojení s Japonskem má na svědomí frontman kapely Mirai Navrátil, jehož kořeny tam sahají přes maminku. Od ní ostatně nápad na název vzešel.

„Podle japonské legendy putoval kdysi dávno zámožný poutník Japonskem a v bouři mu Maneki Neko zachránila život. A protože většina desky vznikala za lockdownu, hledali jsme symbol, který bude světlem na konci tunelu a východiskem,“ přibližuje význam Navrátil.

„Maneki Neko je symbol štěstí a bohatství. Vlastně tu kočku zná každý i z českých asijských bister a večerek. Málokdo ale ví, jak se jmenuje. A ještě jedna věc: Maneki Neko nemává, zve dál,“ dodává s úsměvem.

Autorsky je novinka především dílem Navrátila a Ondřeje Fiedlera, který desku produkoval. Na textech se spolu s nimi podíleli Pokáč, Jan Vávra nebo David Stypka, jenž před svým lednovým skonem napsal text písně Akorát.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám