Hlavní obsah

Milované diamanty Liz Taylorové jdou do dražby, aukce bude trvat čtyři dny

Právo, DPA, kov

Legendární sbírku diamantů hollywoodské hvězdy Elizabeth Taylorové vydraží v prosinci v New Yorku aukční síň Christie’s, která tuto zprávu potvrdila s tím, že do dražby půjdou i některé další osobní předměty umělkyně, která zemřela letos 23. března ve věku 79 let.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová

Článek

Na aukci jsou plánovány čtyři dny od 13. do 16. prosince, aby případní zájemci měli dost času na prohlídku a rozvahu. Normálně se na tak dlouhou dobu plánují jen každoroční jarní dražby, k nimž se už tradičně sjíždějí desítky obchodníků, znalců a sběratelů.

Při dražbě předmětů z pozůstalosti Taylorové má jít mimo jiné také o její večerní šaty a předměty, které jí připomínaly hollywoodské filmy, dále nábytek a umělecké předměty.

Předpokládá se, že největší čas bude věnován diamantům, jejichž sbírku bude možno vidět ještě před dražbou postupně v sedmi dosud nejmenovaných světových městech.

Hereččina láska k diamantům byla pověstná – už od prvního, který jí coby dívce věnoval jeden z jejích prvních přátel, byly pro ni diamanty nejmilejším dárkem od všech osmi manželů i od nesčetných ctitelů. Před devíti lety umělkyně dokonce napsala knihu o své lásce k diamantům.

Reklama

Související témata:

Související články

Bohemia Jazz Fest opět doveze hvězdy

Po sedmé se naplní náměstí českých a moravských měst jazzovou hudbou. Čechoameričan Rudy Linka, známý kytarista a organizátor, připravil nový ročník Bohemia...

Výběr článků

Načítám